Read Time:2 Minute, 39 Second

Na maanden zoeken heb je eindelijk het huis gevonden waar je al zo lang naar zocht. Al zoekende op het internet kwam je toevallig een advertentie tegen voor een woning die je vanaf het eerste moment interessant leek. Je maakte snel een afspraak om de locatie te gaan bekijken en je was toen je eenmaal stond binnen een paar minuten al verkocht. Sindsdien ben je eigenlijk alleen maar aan het dromen over hoe je het huis zal renoveren, zodoende dat je vandaag de knoop hebt doorgehakt en een bod hebt gedaan om het huis te kopen.

Als ze je bod accepteren ben je straks de trotse eigenaar van een mooie herenwoning. Er is al tientallen jaren niks grondigs aan veranderd, dus je bent al druk aan het fantaseren over hoe je deze woning straks helemaal naar jouw zin kunt renoveren en voorzien van een moderne look. Een van de grootste veranderingen die je voor ogen hebt is om de woonkamer van dat lelijke tapijt te ontdoen en te voorzien van een gloednieuwe vloer.

Een gietvloer is ideaal om jouw woning om een strak uiterlijk te geven

Je bent de laatste tijd erg bezig met verschillende vloertypes en je bent helemaal van geworden van het type gietvloer. Een gietvloer is, zoals de naam al zegt, een gegoten vloer op een dragende vloer. Het is de ideale manier om de perfecte vloer te laten leggen, die gegarandeerd staat voor een modern en strak interieur, precies datgene waar je naar op zoek bent. Omdat een gietvloer naadloos is, is deze daarnaast bijzonder onderhoudsvriendelijk en comfortabel.

Het zijn de verschillende eigenschappen van een gietvloer die dit voor jou de ideale vloer maken. Zo zijn gietvloeren kleurvast en blijven jaren mooi. Bij goed onderhoud blijft een gietvloer er maar liefst 15 tot 20 jaar prachtig uitzien. Daarnaast is een gietvloer brandwerend. Je woning wordt dus extra beschermd met een brandwerende vloer. Met de geluiddempende eigenschap van een gietvloer kun je vervolgens extra rust in huis creëren, iets wat ook zeker niet verkeerd uitkomt. De eerder genoemde naadloze afwerking van een gietvloer maakt het daarnaast ook erg gemakkelijk om deze te reinigen door middel van stofzuigen of dweilen met water.

Je kunt kiezen uit verschillende soorten materialen voor een gietvloer

Afhankelijk van waar je naar op zoek bent kun je kiezen uit een polyurethaan gietvloer of een epoxy gietvloer. Gietvloeren van polyurethaan worden vooral toegepast in woningen en kantoren. Ze zijn zachter en flexibeler dan de vloeren van de epoxy variant. Daarom worden ze bijvoorbeeld ook veel gebruikt in winkels, ziekenhuizen, musea, scholen en showrooms. Epoxy is harder dan beton en wordt daarom meer gebruikt in bijvoorbeeld fabriekshallen, magazijnen, garages of technische ruimtes. 

Ook hier garandeert een naadloze afwerking verbeterde onderhoudsvriendelijkheid en garandeert de extra duurzaamheid een lange levensduur. 

De prijs van een gietvloer is afhankelijk van materiaal dat wordt gekozen en de hoeveelheid vierkante meters die gegoten moeten worden. Daarnaast komt nog een extra belangrijk aspect kijken en dat is de ondergrond waarop een gietvloer geplaatst moet worden. Afhankelijk van het materiaal van de ondergrond dient deze te worden bewerkt om ervoor te zorgen dat een gietvloer onder ideale omstandigheden gegoten kan worden. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
verhuisdozen Previous post Wat brengt het verhuizen allemaal met zich mee?
weidswonen slaap Next post Als thuisblijven de norm wordt deze winter, verdient de slaapkamer een upgrade