Read Time:1 Minute, 51 Second

Verhuizen naar een nieuwe plek brengt veel met zich mee. We hebben het niet alleen over de honderden kilo’s aan meubels en kilometers sjouwen. Nee, het brengt namelijk ook een stukje logistieke planning met zich mee. Het verhuizen is een lang proces, waar dan ook veel werk in gaat zitten. Het is belangrijk om dit zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Gelukkig zijn hier tal van attributen, zoals een verhuispakket, voor ontwikkeld die daarbij zullen helpen. Er zijn verschillende aspecten die je in ieder geval niet mag vergeten tijdens het proces van verhuizen.

Op tijd beginnen

Zodra je lades en kasten opentrekt, blijkt plots dat je meer spullen hebt dan je van te voren had verwacht. Hierdoor ben je veel langer bezig met pakken dan je van te voren had ingeschat. En niets is zo vervelend als nog bezig zijn met inpakken als de verhuiswagen al klaarstaat. Zorg dus dat je ruim van tevoren start met inpakken. Zo sta jij en anderen niet voor onverwachte verrassingen. 

Check check dubbelcheck

Het efficiënt laten verlopen van de verhuizing kan onder andere door een checklist om te stellen. Dit zorgt vooral ook voor rust in je hoofd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • de hulptroepen die je nodig hebt en wanneer inschakelt
  • De machines en andere middelen die nodig zijn
  • De gang van zaken bij de verhuizing
  • Een planning met voorbereiding 

Alleen door het opstellen van een echt gedetailleerde checklist is het mogelijk om efficiënt verhuizen te garanderen, dus niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen die je gaan helpen. Daarbij is het belangrijk om zoveel mogelijk zelf te doen. Er zijn bovendien altijd wel mensen in je omgeving die meer ervaring hebben met bijvoorbeeld het leggen van een vloer dan jij hebt. Ze zullen het vast leuk vinden om jou deze kneepjes van het vak te leren. 

De juiste attributen

Bij het verhuizen wordt er vaak alleen gedacht aan een verhuiswagen die nodig is om te regelen. Zo heb je bijvoorbeeld verhuisdozen en een hijskraan die je erbij zal moeten regelen. Zonder deze elementen, vooral simpele elementen zoals verhuisdozen kopen, zal het een flinke chaos worden. Voorkom dit dus ook vooral door veel overzicht te behouden tijdens het verhuizen. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
comfortbabele-lounge-stoel Previous post Zo kies je de perfecte fauteuil
Next post Voor in je nieuwe woning fantaseer levendig je over een moderne gietvloer