Read Time:2 Minute, 54 Second

Met een krimpend woningaanbod, waar vooral de Randstad onder lijdt, en een groei van mensen kan het lastig zijn om een ruime, lichte woning te vinden waar je kunt vertoeven. Veel mensen zijn zeker in steden als Amsterdam aangewezen op een studio of zelfs een enkele kamer. De voordelen van klein wonen zijn echter enorm. Het kleine wonen is fijn en een klein huis inrichten hoeft helemaal niet zo lastig te zijn. Lees hier een aantal tips hoe je en klein huis inrichten kunt.

1. Behoud tot het noodzakelijke

Wanneer jij jouw woning wil gaan inrichten, ren dan niet als een kip zonder kop naar de Ikea om allerlei prullaria te kopen die zo leuk staat op het bijzettafeltje. Het kan handig zijn om een lijstje te maken van de noodzakelijke spullen (bed, kledingkast, bank, nachtkastje enz.) die je nodig hebt in je woning. Als je vanuit de noodzakelijke dingen gaat werken hoeft een klein huis inrichten helemaal niet lastig te zijn. Koop eerst de dingen die je echt nodig hebt en vul de ruimte die je eventueel over hebt op met leuke bijzettafeltjes, plateaus met kaarsen enzovoort.

Het is tegenwoordig erg modieus om niet teveel spullen in huis te hebben staan. Naast dat het rust geeft in je hoofd, scheelt het ook dat je niet bij iedere stap in de troep staat. Goeroe Marie Kondo zegt: does it bring you joy? Als je niets hebt aan een bepaald object, is het nutteloos om deze in huis te hebben staan.

kleine wonen is fijn

2. Gemakkelijk schoonhouden

Het kleine wonen is fijn omdat een klein huis immers gemakkelijk schoon te houden is. Waar vrienden met de stofzuiger in gevecht zijn van trap naar trap, ben jij in een paar minuten klaar met schoonmaken. Dit bespaart niet alleen veel tijd, maar ook stress. Als je visite krijgt, ben je in mum van tijd klaar met het opruimen van je huis.

3. Kwaliteit boven kwantiteit

Het komt veel mensen bekend in de oren: je gaat even naar de supermarkt voor een pak melk en je komt thuis met tassen vol spullen. Als je een kleine woning hebt, heb je hier geen last van. Niet alleen omdat de neiging tot het kopen van producten die plaats innemen maar die je niet gebruikt klein is, maar ook omdat je drie keer nadenkt of je iets nodig hebt.

Het gevolg is dat je minder koopt, en dat de dingen die je koopt je ook echt blij maken. Dat zorgt er niet alleen voor dat je minder troep in huis hebt, het bespaart ook nog eens een hoop geld.

klein huis inrichten

4. Niets kwijtraken

Waar lag de autosleutel ook alweer? Op zolder, in de logeerkamer of op het plankje in de hal? Wanneer je een kleine woning hebt, hoef je niet eindeloos te zoeken naar je spullen. Die liggen gewoon binnen handbereik.

5. Voor een dubbeltje op de eerste rij

Mensen die weleens een nieuwe bank hebben gekocht weten dat deze enorm duur zijn. Voor een hoekbank waar een groot gezin op past ben je zo duizend euro kwijt. Gelukkig dat kleine meubels voor in een klein huis ook een stuk goedkoper zijn. Daarnaast zijn de woonlasten voor een kleine woning ook een stuk lager. Niet alleen qua huur, maar ook qua gas, water en licht. Iedere maand bespaar je dus een hoop geld!

Een klein huis inrichten hoeft dus helemaal niet lastig te zijn en de voordelen van klein wonen zijn enorm. Men zegt ook niet voor niets: klein maar fijn.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
duurzaam verwarmen Previous post Duurzaam verwarmen met een pelletkachel
kunststof ramen en deuren Next post 10 voordelen van kunststof ramen en deuren voor uw huis