Read Time:2 Minute, 11 Second

De ouderwetse garagedeuren vervangen door een sectionaaldeur is een prima investering. Dit automatische sluitsysteem bestaat uit een aantal panelen die via rails omhoogschuiven, als een soort rolluik. De deur wordt echter niet opgerold, maar komt in geopende stand direct onder het plafond van de garage te hangen. Vijf redenen om tot de aanschaf van een sectionaaldeur over te gaan. 

Minder inbraakgevoelig dan ouderwetse garagedeuren

Om deze ingreep te kunnen bekostigen, bespaar je op andere zaken. Bijvoorbeeld door het verzekeringspakket van je huis eens kritisch onder de loep te nemen: de opstalverzekering vergelijken met die van andere aanbieders kan al een aardig jaarbedrag schelen. In het gros van de gevallen is een opstalverzekering trouwens verplicht als financiële stok achter de garagedeur bij storm-, brand- en inbraakschade. Wanneer je een sectionaaldeur laat monteren wordt je garage in ieder geval minder inbraakgevoelig. De scharnieren tussen de panelen – denk aan het rupsbandprincipe – zijn onbereikbaar vanaf de buitenkant. 

Een sectionaaldeur bespaart ruimte

Doordat de deur omhoog opent en er niks naar buiten of naar binnen zwaait, blijft er ruimte over. De deur kan dicht tegen de gevel geparkeerd worden en voorbijgangers hebben er, mocht de garage direct aan de stoep gesitueerd zijn, geen last van als de garage even open staat. Ook is er plaats voor accessoires zoals bloempotten aan weerskanten van de deuropening, of klimop aan de muur. 

Betere isolatie

De garage wordt beter geïsoleerd door de rubberen randen. Zo wordt het niet alleen een fijnere plek om te klussen, maar voorkom je ook dat kou en vocht via deze ruimte verder het huis intrekken. Je kunt er nu bovendien waardevolle en temperatuurgevoelige spullen (muziekinstrumenten, apparatuur, kunst) opslaan. De auto staat lekker droog tijdens de in Nederland even befaamde als vervloekte regenbuien: je laadt de boodschappen op je gemak uit terwijl het buiten plenst. 

Gemak dient de mens

Het moderne systeem, waarin eventueel een loopdeur of venster verzonken kan worden, opent snel en kan vanuit de auto bediend worden. Er bestaan afstandsbedieningen, maar ook apps om de deur vanaf de smartphone te openen. Laat je wel informeren over de veiligheid van die laatste variant, want het inbrekersgilde is ook online actief. Lees dit artikel over de voor- en nadelen van een huis dat (deels) afhankelijk is van digitale voorzieningen. 

Waardestijging van het huis

Bovenstaande redenen zorgen samen waarschijnlijk voor voordeel nummer vijf: je woning stijgt erdoor in waarde. De gevel krijgt een 21ste-eeuwse oppepper, terwijl de sectionaaldeur geen ingrijpende verandering voor de gevel is. Ze zijn intussen verkrijgbaar in allerlei kleuren en materialen zodat muren en deur nog steeds een smaakvol en harmonieus geheel vormen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kleine-woning-praktisch-inrichten Previous post 3 tips om een kleine woning praktisch en sfeervol in te richten
Next post 5 tips om je haard warmer te stoken