Read Time:2 Minute, 3 Second

Duurzaamheid wordt tegenwoordig steeds belangrijker met als gevolg dat meer mensen hun woning willen verduurzamen. Dit heeft verschillende voordelen, zoals het verlagen van energiekosten en het bijdragen aan een beter milieu. Ook het energielabel kan worden verbeterd, waardoor de woning meer waard wordt. Ben jij benieuwd welke stappen je kunt ondernemen voor het verduurzamen van jouw woning? Lees dan snel verder.

  1. Investeer in zonnepanelen

Tegenwoordig zien we dat op steeds meer woningen zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Door middel van zonnepanelen wek je duurzame energie op, waardoor je bespaart op energiekosten op de lange termijn. Daarnaast leveren zonnepanelen een positieve bijdrage aan het milieu, waardoor ze een populaire keuze zijn geworden voor mensen die hun woning willen verduurzamen.

  1. Vervang je ramen

Ramen van enkel glas of verouderde ramen kunnen zorgen voor veel warmteverlies in je woning. Om je woning te verduurzamen kun je daarom kiezen om verouderde ramen te vervangen voor nieuwe ramen of ramen van enkel glas te wisselen voor dubbel glas. Dit verbetert de isolatie van je woning en zorgt ervoor dat je minder energie verbruikt voor het verwarmen of verkoelen van de ruimte. 

  1. Zorg voor goede isolatie van muren 

Muren in oudere woningen zijn vaak niet goed geïsoleerd. Hierdoor kan de warmte van bijvoorbeeld een verwarming of kachel in de woning eenvoudig naar buiten ontsnappen. Door goed isolatiemateriaal te plaatsen zorg je ervoor dat de warmte binnen wordt gehouden en er weinig koude lucht binnenkomt tijdens de winter. Daarnaast heb je tijdens de zomer juist het voordeel dat de woning koel blijft, doordat de warme lucht van buiten niet binnenkomt. 

  1. Zorg voor goede isolatie van vloeren

Naast dat goede isolatie van muren erg belangrijk is, geldt dit ook voor vloeren. Een goed geïsoleerde vloer voorkomt dat de kou vanuit de grond de woning binnenkomt. Daarnaast wordt ook de warmte in de woning beter vastgehouden. Het verbeteren van de isolatie van de vloer kan worden gedaan door het plaatsen van verschillende soorten isolatiemateriaal onder de vloer. 

Energielabel aanvragen bij Label-UP

Wanneer je verschillende stappen hebt ondernomen om jouw huis te verduurzamen kun je een nieuw energielabel aanvragen in Amsterdam bij Label-UP. Mocht je in de toekomst van plan zijn om je woning te verkopen, dan kun je door middel van dit label je potentiële kopers laten zien hoe energiezuinig jouw woning is. Bij Label-UP kun je naast het aanvragen van een energielabel voor je woning ook een goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
raambekleding grote ramen Previous post Wat is de beste raambekleding voor grote ramen?
Tuinmeubelen voor de zomer Next post Tuinmeubelen klaar maken voor de zomer