Read Time:2 Minute, 49 Second

Grote ramen kunnen prachtig zijn. Ze kunnen je een prachtig uitzicht geven of een kamer groter laten lijken door het gebruik van natuurlijk licht. Maar ze kunnen ook een probleem zijn. Grote ramen kunnen veel warmte overbrengen en de verwarmings- of koelingskosten verhogen. En dus zijn er andere zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van raamdecoratie voor grote ramen. Onderstaande suggesties zijn zowel raambekleding ideeën voor kunststof kozijnen als voor houten.

Een verblindende schittering van je tv scherm kan het moeilijk maken om te relaxen en tot rust te komen. En als privacy een prioriteit voor je is, kunnen grote ramen je het gevoel geven dat je in een glazen huis woont. Dus hoe kun je ze het beste bedekken zonder een puinhoop te creëren? Goed nieuws! Je hebt opties. We laten je de makkelijkste en mooiste raambekleding voor grote ramen zien. Lees je mee? 

Verticale jaloezieën

Goede ouderwetse verticale jaloezieën! Er is een reden waarom ze al tientallen jaren worden gebruikt in huis. Deze jaloezieën zijn ideaal voor glazen schuifdeuren die veel gebruikt worden, omdat ze gemakkelijk schoon te houden zijn. Ze zijn ook eenvoudig te installeren. Verticale jaloezieën gemaakt met lamellen van PVC of vinyl kunnen tegen een stootje door veelvuldig zonlicht en UV-blootstelling met minimale vervaging en ze zijn vochtbestendig. Maar je kunt ook stoffen verticale jaloezieën vinden voor een elegantere uitstraling, hoewel ze niet worden aanbevolen voor vochtige ruimtes.

Verticale jaloezieën werken het beste voor ramen die breed zijn. Heb je een muur van ramen of een massieve glazen schuifdeur die je probeert te bedekken? Verticale jaloezieën zijn dan misschien iets voor jou. Als je een beetje licht wilt binnenlaten, zijn de meeste verticale jaloezieën voorzien van een kantelfunctie voor eenvoudige bediening, maar sommige kunnen ook worden gemaakt met een kettinglus bediening. Tip: huisdieren en kinderen spelen graag met verticale jaloezieën, ze kunnen kapot gaan als ze ruw worden behandeld. Denk na over het bestellen van extra lamellen bij het bestellen van verticale jaloezieën, zodat je snel en gemakkelijk een kapotte kunt vervangen met een exacte match. 

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn ongelooflijk licht, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor grote ramen! Deze raamdecoratie heeft tegenwoordig veel honingraatvormige zakjes die lucht vasthouden en helpen de warmteoverdracht door het glas van een raam te verminderen. Bespaart je dus geld op warmte- en koelkosten! Daarnaast werken ze erg verduisterend, dus ideaal voor bijvoorbeeld in de slaapkamer. Verkrijgbaar in tal van kleuren, van klassieke neutrale tinten tot uitgesproken tinten en trendy felle kleuren, ze zijn gemakkelijk te combineren met elk bestaand interieur. Je kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan stoffen, van zachte tot zware verduisterende. Overweeg voor brede ramen of glazen schuifdeuren om te kiezen voor vouwgordijnen. 

Gordijnen

Als je op zoek bent naar de ultieme stijlvolle raamdecoratie, dan zijn gordijnen iets voor jou. In feite is het inlijsten van een raam met witte of gebroken witte gordijnen al decennialang trending. Gelaagde raambekleding met gordijnen is ook een populaire look. Bij het aanbrengen van laagjes raambekleding hoef je niet te kiezen tussen donker of licht, je kunt beide hebben! Als jouw huis meerdere grote ramen bij elkaar heeft, kun je geld besparen door gordijnen alleen aan de buitenranden te installeren. Dit geeft de rij ramen het uiterlijk van een lang stuk, zonder de omvang van zware gordijnen die de hele lengte van de ramen bedekken! 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
airco's en zonnepanelen Previous post Haal het beste uit de zomer én winter met airco’s en zonnepanelen 
rendement van zonnepanelen Next post Vier tips voor het verduurzamen van jouw woning