Read Time:3 Minute, 5 Second

Nu de zomer langzaam op gang komt, is het tijd om een ​​plekje in de zon te zoeken voor je favoriete tuinmeubelen. Maar winter- en lenteweer eist vaak zijn tol op hout en verf, en een kleine opknapbeurt kan op zijn plaats zijn. Maar maak je geen zorgen! Gewapend met kwast, schuurmachine, kwast en houtolie zien je tuinmeubels er snel weer als nieuw uit. We laten je zien hoe je je tuinmeubelen schuurt en in de olie zet. 

De tuinmeubelen schoonmaken

Je tuinmeubelen schuur je het beste in het voorjaar, voordat het tuinseizoen begint. Maar voordat je begint met het schuren van de meubels, moet je deze een goede schoonmaakbeurt geven. Alles wat je nodig hebt om je meubels schoon te maken is water en een gewone borstel. Een draadloze reinigingsborstel maakt het proces nog eenvoudiger. Hardnekkig vuil kun je verwijderen met natuurlijke zeep opgelost in water. Spoel na het schoonmaken van je meubel het vuil weg met een zachte waterstraal. Laat je meubel nu volledig, goed drogen.

Tuin meubelen klaar maken voor de zomer

Tuinmeubelen schuren

Als het meubel helemaal droog is, kun je aan de volgende stap beginnen: het schuurproces. Na de winter zul je waarschijnlijk merken dat het houten oppervlak van de meubels bedekt is met een patina, een dunne, groene laag die wordt veroorzaakt door weersinvloeden. Je moet de hoeveelheid patina en de staat van het hout beoordelen en de juiste schuurvellen voor de klus selecteren. Normaal gesproken is schuurpapier korrel 120 of korrel 80 voldoende.

Zorg er bij gebruik van de schuurmachine voor dat je altijd in de richting van de houtnerf schuurt, slechts lichte druk uitoefent en groeven vermijdt. Het kan zijn dat je het hout meerdere keren moet schuren. De meeste tuinmeubelen hebben hoeken en randen waar je met de schuurmachine niet of moeilijk bij kunt. Deze plekken kun je het beste handmatig schuren. Als je geen handschuurpapier hebt, haal je het schuurblad gewoon uit de schuurmachine en gebruik je het handmatig.

Stof verwijderen

Verwijder al het stof dat tijdens het schuurproces is ontstaan ​​en vergeet de randen niet. Afhankelijk van hoeveel schuurwerk er nodig was, heb je waarschijnlijk een vrij dikke laag stof op je meubels. Zorg ervoor dat je al het stof wegveegt voordat je het hout gaat oliën. Als het stof bijzonder dik is, kun je een stofzuiger gebruiken om het te verwijderen. Normaal gesproken is een microvezeldoek of een vochtige handdoek voldoende om het stof te verwijderen. Vergeet niet de randen en openingen schoon te maken.

Tuinmeubelen klaar maken voor de zomer

Het hout oliën

Je kunt een penseel of een katoenen doek gebruiken om de olie aan te brengen. Je moet altijd eindigen met het oliën van de tuinmeubelen. Dit is de enige manier om deze tijdens het komende tuinseizoen te beschermen tegen alle soorten weersinvloeden en om te voorkomen dat hij weer grijs wordt. De beste manier om de meubelen te beschermen, is door ze twee of drie keer per jaar te oliën in plaats van slechts één keer in het voorjaar. 

Zorg ervoor dat de olie die je hebt gekozen helpt om het hout te beschermen en vrij is van oplosmiddelen. Gekleurde oliën bieden superieure UV-bescherming in vergelijking met kleurloze oliën. Je kunt een gewone kwast gebruiken, bij voorkeur een grote, om de hout olie aan te brengen. Een katoenen doek werkt echter net zo goed. Zorg ervoor dat je zorgvuldig te werk gaat, zodat je geen plekje over het hoofd ziet.

Nadat je het hout grondig hebt geolied, zet je je meubels in de schaduw en laat je ze enkele uren drogen. Nu hoef je alleen nog maar te beslissen welk deel van de tuin of het terras de beste plek is om je pas opgeknapte meubels op te stellen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
rendement van zonnepanelen Previous post Vier tips voor het verduurzamen van jouw woning
Next post Een lichtstraat van GLASvakwerk