Read Time:2 Minute, 31 Second

De coronatijd heeft niet allemaal nadelen. Het grote voordeel van thuis te zitten is… dat je tijd hebt! Je krijgt tijd om dingen te gaan doen die je al lang van plan was of dingen die je nog nooit gedaan hebt. Laat je inspireren en maak er wat moois van!

1. Geef een oude kastje een nieuw leven
Een oud kastje dat je bij je oma op zolder vond, of dat leuke nachtkastjes dat je op Marktplaats hebt ontdekt geef je nu een tweede leven. Zit er nog verf op het kastje? Haal dan eerst alle verf er af met schuurpapier. Begin met grof schuurpapier (P60), daarna met fijner (P80-120) en daarna met heel fijn (P120-180). Repareer het kastje waar het nodig is. Is het kastje nog in goede staat? Dan kun je direct beginnen met opschuren (P120-180). Wanneer dat klaar is, maak je de oppervlakten schoon met wat water en een ontvettingsmiddel, bijvoorbeeld St Marc, en laat drogen. Geef het dan de afwerking die jij wenst. Geef het een laagje matte vernis voor een naturel uitstraling of kies voor een leuk kleurtje verf dat aansluit bij je interieur. Hetzelfde kun je toepassen bij stoelen, krukjes, houten luchters… Klaar!

2. Terracotta potten in een nieuw jasje
Terracotta potten in hun oorspronkelijke kleur zijn niet altijd geschikt voor elk interieur. Geef ze de uitstraling die jij wenst. Hoe doe je dit? Maak de potten schoon. Bepaal dan eerst welk motief je op de pot wilt. Ga je voor helemaal egaal of geometrische vlakken? Als je patronen wilt, teken ze af met een dik potlood. Geef de potten een laag primer. Dit is noodzakelijk omdat anders de verf zich niet aan de pot hecht. Als je met verschillende kleuren verf werkt, gebruik dan afplaktape. Daarna breng je de verf aan in twee dunne laagjes. Als je schoteltjes in terracotta voor onder je bloempotten hebt, verf ze dan in dezelfde stijl. Hetzelfde kun je toepassen bij terracotta schalen, vazen of zelfs een terracotta beeldje… Klaar!

3. Haal buiten naar binnen, maak van een mooie tak een kledingrek
Ga in het bos wandelen en zoek een mooie boomtak die kan dienen als kledingrek. De vorm van de tak speelt niet zo’n grote rol, hij mag best wat grillig zijn. Let wel goed op de dikte van de tak. Je kledinghangers moeten er op passen! Hang hem op aan je plafond, onderaan een open trap of aan balken bijvoorbeeld. Met het materiaal waarmee je de tak ophangt, bepaal je nog eens extra de uitstraling van je kledingrek. Kies voor ijzerdraad voor een industriële look, ga voor leren riemen voor een stoere uitstraling en kies voor touw voor een meer rustige of landelijke sfeer. Of laat gewoon je inspiratie werken. En misschien kun je dit ideetje ook toepassen in keuken. Maak voor je keuken een rekje en hang er een reeks S-haken aan en je kunt meteen heel wat spatels, pollepels en ander keukengerei kwijt… Klaar!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door De Marketing Reus en Huisreus.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Beveilig uw bedrijfspand tijdens de pandemie tegen inbrekers
zonnepanelen besparen Next post Duurzaam energie besparen? Dat doe je met zonnepanelen!