Read Time:2 Minute, 38 Second

Als jij kosten wilt besparen op je energierekening en eveneens mee wilt werken aan een klimaat- en milieuvriendelijke toekomst, dan is de aanschaf van zonnepanelen beslist de moeite waard. In een continue veranderende wereld is het van belang dat je flexibel bent en mee verandert. Dit kan door een andere energievoorziening te kiezen en in plaats van fossiele brandstoffen voor schone energie te kiezen. Maar buiten het feit dat zonnepanelen een milieubewuste keuze zijn, is het financieel gezien ook een interessante keuze. Zonne-energie is tenslotte gratis. Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, en welke voordelen er nog meer zijn? Hieronder lees je meer.

Energie terugleveren

Als je zelf energie opwekt, ben je uiteraard minder afhankelijk van een energieleverancier. De zon is namelijk een onuitputtelijke bron van energie. En welk seizoen het ook is, de zon is er het hele jaar door. Naarmate je meer energie opwekt met zonnepanelen, hoef je steeds minder bij een andere partij in te kopen. Er kan zich zelfs de situatie voordoen dat je meer energie opwekt dan je zelf gebruikt. In dat geval is er de terugleververgoeding. Dit wil zeggen dat je de elektriciteit die je niet verbruikt teruglevert aan het elektriciteitsnet, en daar een vergoeding voor ontvangt. Zo bespaar je dus niet alleen, je kan zelfs winst maken!

Woning meer waard

Je energierekening gaat omlaag terwijl de waarde van je woning juist omhoog schiet. Zonnepanelen zijn namelijk niet alleen een verbouwing die een waardevolle toevoeging aan je huis is, je krijgt daarnaast ook een hoger energielabel. Bovendien profiteert een koper van het werk en de investering die je hebt gedaan, wat zich weer terugvertaalt in de waarde van je huis.

Wat ook voordelig werkt is dat zonnepanelen lang meegaan en weinig onderhoud vereisen. Zonnepanelen kosten wat geld, maar wanneer je het grotere plaatje bekijkt, kan het je een hoop kosten besparen. Als je gemiddeld 10 zonnepanelen aanschaft, bespaar je op jaarbasis al snel €500,-.

Geschiktheid van het dak

Of en hoe je energie uit zonnepanelen kan opwekken, hangt onder meer af van je dak. Daarom is het dus verstandig om van tevoren te controleren of je dak wel geschikt is. Je moet achterhalen hoe je de zonnepanelen optimaal kan benutten door ze op de beste manier te plaatsen. De hellingshoek en richting zijn bijvoorbeeld bepalend voor de opbrengst. Daarnaast spelen de beschikbare ruimte op het dak en aanwezige schaduw ook een grote rol. 

Aan de hand van een gratis adviesgesprek kun je het best vaststellen of je dak geschikt is en hoe jouw dak het best benut wordt. Via Pure-Energie kun je een gratis dak-check doen. Daarbij wordt gekeken wat de mogelijkheden zijn om met behulp van zonnepanelen energie op te wekken.

Klimaat- en milieubewust

De financiële voordelen van het investeren in zonnepanelen spreken voor zich, maar omdat je schone energie gebruikt, draag je ook je steentje bij aan een betere toekomst. Zonne-energie is altijd aanwezig en raakt nooit op, en bij het omzetten van zonne-energie naar elektriciteit wordt geen CO2 uitgestoten. Daarmee heeft schone energie geen invloed op het broeikaseffect, in tegenstelling tot de fossiele brandstoffen die alsmaar schaarser worden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Verveel je je soms in deze corona tijd? Lees hier de 3 leukste DIY’s!
glazen-design-hanglampen Next post Met de mooiste glazen design hanglampen maak je je woonkamer compleet