Read Time:1 Minute, 47 Second

Tijdens de pandemie werken we allemaal meer thuis, waardoor het voor inbrekers gemakkelijker is om overdag in een bedrijfspand in te breken. Er is immers minder controle. Toch zijn er nog vele manieren om je controle en beveiliging te vergroten. Zowel overdag als in de avond. Denk aan het plaatsen van camerasystemen of het toepassen van inbraakwerend glas. Als alternatief van glas kunt u ook denken aan de kunststof polycarbonaat

Veiligheidsglas van polycarbonaat

Polycarbonaat staat ook bekend als Lexan. Dit materiaal is bij uitstek geschikt als veiligheidsbeglazing omdat het slagvast is en vrijwel onbreekbaar. Er zijn zelfs video’s op youtube waarbij er met een pistool geschoten wordt op een polycarbonaat plaat en de plaat blijft intact. Hierdoor maak je het voor inbrekers vrijwel onmogelijk om ‘even’ een ruitje in te slaan. Dit materiaal wordt ook gebruikt door de ME in veiligheidsschilden tijdens rellen. Ook zit polycarbonaat in veiligheidsbrillen. 

Polycarbonaat, Plexiglas of veiligheidsglas?

Wat is nu de beste keuze voor inbraakwerend glas voor uw bedrijfspand? We zetten het voor u op een rij. Plexiglas is vele malen sterker dan normaal glas, maar niet hufterproof. Polycarbonaat is dit wel. Daarnaast beschikt polycarbonaat over brandwerende eigenschappen, waardoor het materiaal ook in uw horecazaak toegepast kan worden als veiligheidsbeglazing. Als je polycarbonaat vergelijkt met echt veiligheidsglas dan is polycarbonaat vele malen goedkoper. 

Waar moet u op letten bij polycarbonaat beglazing?

Houdt er rekening mee dat er minimaal 4 millimeter plaatdikte nodig is voor inbraakwerende beglazing. U zult altijd goed moeten kijken naar de totale oppervlakte van het raam. Ook is het afhankelijk hoe u de polycarbonaat plaat gaat bevestigen. Hoe groter het oppervlakte, des te dikker moet de polycarbonaat/Lexan plaat zijn. 

 Wat zijn nog meer manieren om uw kantoorruimte beter te beveiligen?

Denk hierbij aan camerasystemen, een alarm systeem op basis van bewegingssensoren, hekken om uw bedrijfspand, een slagboom en bijvoorbeeld een bezoekersregistratie procedure. Zo houdt u controle op het bezoek dat uw bedrijfspand in en uit gaat. Zorg er ook voor dat u regelmatig uw personeel bewust maakt van deze maatregelen. Zij zijn immers de oren en ogen van uw bedrijf. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
vaste trap naar zolder Previous post Een vaste trap naar zolder? Dit zijn de mogelijkheden met een bouwpakkettrap!
Next post Verveel je je soms in deze corona tijd? Lees hier de 3 leukste DIY’s!