Read Time:2 Minute, 44 Second

De winter ligt weer achter ons en de lange dagen komen er weer aan. Dagen waar we weer volop van de zon kunnen genieten. als die zon echter onder gaat, verkassen we weer naar binnen, maar hoe zorg je voor een warm gevoel daar? We bedoelen dan niet de temperatuur, maar hebben het over een warm interieur, waar het fijn in verblijven is. Bepaalde elementen zorgen hier direct voor, zoals een sfeerhaard, maar niet iedereen heeft daar de ruimte of het budget voor. Gelukkig zijn er tal van andere manieren om deze fijne sfeer neer te zetten. In deze blog leggen we je uit hoe je dat doet.

Ga voor natuurlijke materialen

Door materialen te gebruiken die hun natuurlijke uitstraling behouden, zoals hout, klei en textiel, wordt je interieur zachter en warmer. Dit kan op allerlei manieren worden doorgevoerd, van een smaakvol wandkleed tot het meubilair.  Laat je op Pinterest inspireren en zie wat de mogelijkheden zijn!

Een aansprekend kleurenpalet

Donkere en rijke tinten, zoals diep grijze of rode wijn tinten voor degenen die wat meer durven wat betreft kleur, zijn geweldige keuzes om een warme sfeer in huis neer te zetten. Weelderig groen en marineblauw zijn ook trendy kleurkeuzes die een behaaglijk en warm gevoel geven. Kies een van deze donkere kleuren om de sfeer in een kamer te creëren en overweeg een lichter accent toe te voegen, zoals crème tinten of lichtere grijstinten, en een vleugje warm metallic om te accentueren en contrast toe te voegen.

Oud uitziende metallics

Terwijl koper en messing de metallic afwerkingen van afgelopen jaar waren, zien we deze lente een verschuiving naar meer verouderde metalen. Denk bijvoorbeeld aan een grote ronde spiegel met een verouderde afwerking die zorgt voor een prachtige aanslag en uitstraling.

Warmte aan je badkamer toevoegen

Over het algemeen wordt de badkamer over het hoofd gezien als we ons interieur van warmte willen voorzien, maar er zijn een paar veranderingen die je aan deze ruimte kunt aanbrengen om hem ‘op te warmen.’ Kies bijvoorbeeld voor handdoeken in diepe, donkere kleuren. Maar ook een kaars met een geur, producten in flessen in farmaceutische stijl en een paar borstels of andere details van natuurlijke materialen, werken erg goed!

Door dekens, kussens en plaids op de bank of bijzetstoel te leggen, zullen de ruimte waar ze in staan er nog gezelliger uitzien en aanvoelen! Dit seizoen zien we een heropleving van de fluwelen quilt in de meest uiteenlopende kleuren. Je kunt echter ook kiezen voor een schapenvacht, een huid of een grof gebreide sprei om een dromerige ‘cabin’ sfeer neer te zetten.

Creëer een gezellige hoek in de woonkamer

Creëer een gezellige hoek waar je ’s avonds kunt zitten met een goed boek en een warm drankje. Comfortabele en stijlvolle bijzetstoelen worden steeds populairder voor het neerzetten van zo’n plekje. Combineer het met een plaid en een kussen voor extra comfort. Maak de ruimte af met een trendy bijzettafel en je gezellige hoekje is klaar!

Boek stapels maken

Boeken zijn het hele jaar door een geweldige stylings element, maar vooral in een dergelijk hoekje waar je kunt genieten van een goed boek. Een stapel van 3 of meer boeken ter decoratie ziet er op zichzelf al geweldig uit en je kunt er decoratieve items bovenop leggen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De mogelijkheden en voordelen van een smart home
rendement van zonnepanelen Next post Waar hangt het rendement van zonnepanelen vanaf?