Read Time:2 Minute, 42 Second

Schrik jij ook van het bedrag wat er aan het einde van de maand overblijft op je rekening? Dan ben je niet de enige! Nederlanders hebben nogal wat vaste lasten. Velen realiseren zich echter niet dat deze flink omlaag kunnen. Benieuwd wat jij kan doen? Lees dan snel verder!

1. Slim boodschappen doen

Hoeveel denk je uit te geven aan boodschappen? En hoeveel geef je daadwerkelijk uit aan boodschappen? De meeste Nederlanders geven meer uit aan boodschappen dan ze denken. Dagelijks boodschappen doen is de grootste boosdoener. Hierdoor kom je constant in de verleiding om extra’s in je mandje te gooien. Door wekelijks boodschappen te doen koop je alleen wat je echt nodig hebt. Zorg bovendien dat je altijd op de hoogte bent van aanbiedingen. Plan op basis hiervan jouw boodschappenroute. Is één van jouw favoriete (houdbare) producten scherp geprijsd? Koop dan direct groots in! Wasmiddel en koffie bijvoorbeeld.

2. Eet minder vaak buiten de deur

Pak je graag met vrienden een terrasje? Of ga je geregeld uit eten? Nodig je vrienden eens wat vaker uit voor een borreltje in de tuin. Of host een dinner party bij jouw thuis. Maar kijk ook eens naar de kleinere uitgaven. Koop je bijvoorbeeld vaak een broodje in de kantine? Neem dan eens wat vaker een lunch van thuis mee. Hetzelfde geldt voor dat koffietje op het station. Je kunt ook gewoon koffie meenemen in een thermoskan.

3. Investeer in isolerende raambekleding

Ben jij ‘s winters flink aan het stoken? En staat ‘s zomers de airco te loeien? Beide behoorlijke kostenposten die met de juiste raambekleding flink omlaag kunnen! Duo plisségordijnen werken zowel koude- als warmtewerend. Dit komt door de stilstaande lucht tussen de twee lagen stof. Deze luchtlaag werkt als een soort barrière. Buitenzonwering is nog effectiever! Screens of rolluiken bijvoorbeeld. Deze producten houden de warmte (of kou) al tegen voor het glas bereikt is. Voor optimale energiebesparing ga je voor een combinatie van binnen- en buitenzonwering.

4. Verlaag je TV-abonnement

Geef toe: Kijk je werkelijk naar al die 800 zenders die bij je abonnement inbegrepen zijn? Waarschijnlijk niet. Kijk eens kritisch naar je TV-abonnement en gooi alles wat je niet nodig hebt uit je pakket. Beperk je daarbij niet alleen tot de zenders. Maar kijk ook naar extra’s zoals vaste telefonie bijvoorbeeld. Grote kans dat je alleen nog maar mobiel belt.

5. Stop ongebruikte lidmaatschappen

Ben jij een trouwe donateur van de sportschool? Stop daarmee! Als je er nu geen gebruik van maakt is de kans klein dat je dit in de toekomst wel gaat doen. Misschien past hardlopen of thuis sporten gewoon beter bij je. En wat dacht je van dat tijdschrift dat elke maand ongelezen in de papierbak verdwijnt? Zonde!

6. Meld je af voor commerciële e-mails

Marketeers weten namelijk precies hoe jou moeten verleiden! Eén van hun favoriete trucjes is e-mailmarketing. Heb je onlangs een nieuwe jeans besteld? Grote kans dat er binnen een mum van tijd een bijpassende blouse in je inbox verschijnt. Zit er ook nog een leuke kortingscode bij? Dan vergt het flink wat wilskracht om niet op de bestelknop te klikken. Meld je daarom af voor commerciële e-mails. Zo zorg je dat niet in de verleiding gebracht wordt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Je huis van buitenaf klaarstomen voor warmer weer; zo doe je dat!
welke raamdecoratie Next post Welke raamdecoratie past bij welke woonstijl?