Read Time:2 Minute, 4 Second

We hebben al even mogen genieten van wat zonnige dagen sinds het begin van dit jaar, maar er staat natuurlijk nog veel meer op ons te wachten. Als je goed luistert hoor je al wat vogeltjes zingen en komen de planten en bomen weer langzaam tot leven. Er staat ons dus wat werk te doen rondom het huis, zodat we ons weer klaar kunnen stomen voor warm lente- en zomerweer. Doorloop je het lijstje even met ons?

Horren voor je ramen

Misschien heb je het al een beetje gemerkt dat er wat meer insecten in de lucht rondvliegen. We hebben een vrij zachte winter gehad het afgelopen jaar, waardoor veel insecten hun winterslaap hebben overleefd en weer tevoorschijn kruipen. Het is dus een goed moment om wat horren te installeren voor je deuren en ramen, om zoveel mogelijk insecten buitenshuis te houden. We zetten allemaal de deur al lekker open door de fijne temperatuur, maar we hoeven de insecten natuurlijk niet in huis. Met een hor hoef je hier niet eens meer over na te denken en kun je alsnog heerlijk genieten van de frisse lentegeur in huis.

Een nieuw zonnescherm

Als jij een zonnescherm in je tuin hebt hangen, zal je hier pas weer naar kijken wanneer je hem nodig hebt. Eigenlijk ben je dan al te laat, want wat nou als het zonnescherm beschadigd is en aan vervanging toe is? Dan zit je tijdens de warme dagen toch echt met de gebakken peren! Rol je zonnescherm alvast eens uit en controleer of het doek nog even meekan? Zo ja, dan kun je met een emmertje water en sop het scherm even schoonschrobben. Je kunt tijdens de warme dagen deze dan gemakkelijk uitrollen, zonder dat er allerlei viezigheid uitkomt. Dat scheelt je trouwens ook een hoop werk met het zweet op je voorhoofd, want nu is het gelukkig nog niet zo warm.

Scoor nu alvast die ventilator

Weet je de afgelopen zomers nog dat alle ventilatoren, airco’s en verkoelingssystemen uitverkocht waren tijdens de hittegolven? Je kon toen enkel tegen torenhoge prijzen een basis ventilator kopen, waar je vervolgens ook nog dagen op moest wachten. Als je toen misgegrepen hebt is het nu alvast tijd om er eentje in huis te halen. Het voelt wellicht wat overbodig op dit moment, maar je zal ons dankbaar zijn op de warmere dagen. Deze kun je dan heerlijk met een verlengsnoer in de tuin zetten, waardoor je langer kunt genieten van het zonnige weer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
wandkleed Previous post Een wandkleed ophangen
vaste lasten verlagen Next post Verlaag je vaste lasten met deze 6 tips!