Read Time:2 Minute, 45 Second

Uitstelgedrag is de eerste en meest voorkomende fout die mensen maken bij het regelen en voorbereiden van een verhuizing. Als gevolg hiervan loopt de verhuizing vertraging op, zeker wanneer je de verhuisdatum al hebt gepland. Bedenk dat de tijd in dit geval niet aan jouw kant staat.

Iedereen verlangt naar een vlotte, eenvoudige verhuizing, maar het lijkt onmogelijk om een verhuizing tot een goed einde te brengen. Dit komt omdat verhuizen bestaat uit veel verschillende taken. Je moet er rekening mee houden dat je, behalve het lichamelijk veeleisende werk dat je gaat doen, ook je financiën en je tijd goed moet beheren. Dit kan behoorlijk wat stress opleveren. Houd je hoofd koel en haal diep adem wanneer je jezelf zorgen maakt over iets dat kan gebeuren tijdens de verhuizing, of die nu plaatselijk is of over staatsgrenzen heen gaat. 

Door je voor te bereiden en vooruit te plannen, kun je verhuisfouten voorkomen

Ben je nieuwsgierig naar enkele veelgemaakte fouten tijdens een verhuizing? Maak je geen zorgen; wij zijn er om te helpen. We hebben de meest voorkomende verhuisfouten voor jou op een rijtje gezet. Deze fouten zitten in de voorbereiding. Wij geven je advies, zodat je deze veelvoorkomende fouten vermijdt. 

Begin met het eerder afronden van bepaalde vereiste taken, als dat enigszins mogelijk is. Daardoor heb je veel extra tijd om een taak te voltooien die je misschien vergeten was. Door een checklist te maken met een tijdschema van de dingen die je moet afwerken, kun je voorkomen dat je sommige activiteiten vergeet. Zorg ervoor dat je deze projecten met vervaldata de hoogste prioriteit geeft. Kies of je iemand zult inhuren om je te helpen, zoals verhuizers en inpakkers. Of maak gebruik van  opslagcentra, zoals opslag met passende beveiliging in Utrecht.

Niet in staat zijn om een pakket aan benodigdheden samen te stellen

Bij elke verhuizing is het handig om een doos met benodigdheden voor de eerste paar dagen in je nieuwe huis samen te stellen. Zonder zo’n pakket, verlopen deze dagen dramatisch. Je wilt niet in je nieuwe woonplaats aankomen zonder benodigdheden voor je slaapkamer, zoals dekens, medicijnen, apparaten of zelfs hygiëne.

Voorkom dit door op je checklist een doos met benodigdheden voor de eerste dagen op te schrijven. Dit doe je tijdens de planningsfase. Terwijl je vervolgens de spullen inpakt, zie je wat je nog toe moet voegen. Een pakket voor de eerste dagen zorgt ervoor dat je kunt overleven wanneer de verhuizing uitloopt. Bovendien scheelt dit nodeloos dozen uitpakken op zoek naar een tandenborstel.

Zelf tillen van zware voorwerpen

Zonder de juiste til- en verhuistechnieken loop je het risico dat je niet alleen goederen stuk maakt maar, wat nog belangrijker is, dat je ook jezelf verwondt. Wanneer je grote voorwerpen moet verplaatsen, moet je je wapenen met dolly’s, tapijtglijders, handkarren en ander verhuisgereedschap, of je huurt verhuizers in die de deskundigheid bezitten om jouw spullen veilig te vervoeren. 

Pro tip: Om te voorkomen dat je gezondheid en de veiligheid tijdens het verhuizen in gevaar komen, ook al heb je de beschikking over allerlei verhuismateriaal, is het aan te raden een gerenommeerd verhuisbedrijf in te schakelen en een opslag te regelen. Breukelen beschikt verwarmde opslagruimte. Omdat medewerkers van opslagcentra jarenlange ervaring op dit gebied hebben, kunnen ze je verhuizing gemakkelijker maken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
woonkamer gordijnen Previous post Hoe kies je gordijnen voor de woonkamer?
ergonomisch thuiskanergonomisch thuiskantoortoor Next post Wat heb je nodig voor de inrichting van een ergonomisch verantwoord thuiskantoor?