Read Time:3 Minute, 28 Second

Eerlijk is eerlijk: we maken ons allemaal wel eens schuldig aan het willekeurig wegproppen van lakens, muffe kussenslopen en hoeslakens in de kledingkast. Hoe graag we onze lakens ook netjes gestapeld zouden willen hebben, onze beddensets prachtig op kleur gesorteerd en alle handdoeken netjes even groot opgevouwen; de waarheid is dat de meeste van onze linnenkasten er als een ravage uitzien.

Lees hier onze tips en trucs voor het ordenen van je bedlinnen. Neem nu afscheid van haastig opgevouwen lakens en overlopende kasten. Het is om (weer) te vinden wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt!

Tip 1: Maak je kast leeg

Om de linnenkast van je dromen te krijgen, moet je hem eerst leegmaken en beslissen wat de moeite waard is om te houden. Alles met pillen, vlekken of beschadigingen moet worden weggegooid.

Als het beddengoed de moeite waard is om te bewaren, zorg er dan voor dat je het wast voordat je verder gaat. Het is verbazingwekkend wat een groot verschil een schone slaapkamer kan maken!

Tip 2: Doneer bepaalde artikelen

In plaats van proberen ruimte te vinden voor dat afschuwelijke bloemendekbedovertrek dat je 5 jaar geleden geweldig vond, is het nu tijd om het aan een goed doel te geven. Hoe minder je hoeft te ordenen, hoe makkelijker het zal zijn.

Tip 3: Opvouwen van een hoeslaken

De belangrijkste reden waarom de meeste lakens in willekeurige lades terechtkomen, is het gebrek aan kennis over hoe ze goed op te vouwen. Bij hoeslakens gaat dit het meest vaak fout.

Als je ooit hebt geprobeerd een hoeslaken op te vouwen, zul je de strijd begrijpen. Door het vouwen van dit laken onder de knie te krijgen, bespaar je niet alleen tijd, maar houd je ook de kast netjes. Neem de tijd om dit te leren!

Tip 4: Label de maten

Als de lakens eenmaal netjes opgevouwen zijn en je voor elke maat aparte stapels hebt gemaakt, is het tijd om ze van labels te voorzien! Je kunt elke doos en plank labelen, of zelfs de lakens op de hoeken markeren met een G voor een grote of K voor de kleine. Dit helpt je te vinden wat je zoekt.

Tip 5: Gebruik opbergboxen

Bedden met opbergruimte zijn perfect om je beddengoed  in op te bergen wanneer je ruimte tekort komt. Vouw de lakens op en sorteer ze op sets. Plaats elke set in een luchtdichte opbergdoos of zak. Bewaar ze onder het bed waarvoor ze bestemd zijn.

Tip 6: Gebruik plank afscheiders

Als je veel beddengoed hebt, met verschillende maten en kleuren, kun je het beste investeren in een aantal schapverdelers. Ze zijn een prima hulpmiddel om georganiseerde opbergruimte in een kast te creëren. De verdelers helpen je om kleuren en maten te scheiden, zodat je je linnengoed netjes kunt opbergen zonder dat het op elkaar valt.

Tip 7: Rol linnengoed op

Blijven je gevouwen lakens uit elkaar vallen als je ze uit de kast haalt? Probeer ze eens op te rollen! Rol elk item apart op, zoals het dekbedovertrek, het laken en de slopen. Bind ze vast met een lint of schoenveter en zet ze rechtop.

Zo creëer je ruimte en voorkom je dat lakens door elkaar komen te liggen. Als je wilt, knoop dan ook een briefje om het beddengoed waarop je de maat en het item vermeldt.

Tip 8: Gebruik kussensloop om sets op te bergen

Het gebruik van een kussensloop is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je set netjes bij elkaar blijft. Keer een kussensloop binnenstebuiten, berg het opgevouwen dekbedovertrek, de lakens en het kussensloop erin op en berg ze op in je kast!

Tip 9: Gebruik zakjes met lavendel om beddengoed fris te houden

Om lakens fris te houden in de kledingkast of in dozen, kun je om de net gewassen geur te behouden lavendelzakjes in de kast of de doos stoppen. Daarnaast helpt het plaatsen van ceder houten blokken rond de kast voorkomen dat er motten en insecten in het linnengoed gaan zitten. Of gebruik voor een meer natuurlijke aanpak een doos met zuiveringszout en plaats deze op de vloer van je kast. Dit kan helpen bij het absorberen van eventuele vieze geurtjes.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
snelste internet thuis Previous post Binnenkort het snelste internet ooit bij jou thuis
De beste interieurboeken op een rijtje Next post De 5 beste interieurboeken op een rijtje