Read Time:3 Minute, 51 Second

Elk jaar raken kinderen gewond of komen te overlijden door gevaren in huis. Het trieste nieuws is dat veel van deze incidenten voorkomen kunnen worden door gebruik te maken van eenvoudige kinderbeveiligingsmiddelen. Elk apparaat dat je koopt, moet letsel bij je kind voorkomen, maar toch gemakkelijk te gebruiken zijn. Het is belangrijk om de installatie-instructies zorgvuldig te volgen.

Onthoud ook dat geen enkel apparaat volledig kindveilig is. Je kunt je huis kindveilig maken voor een fractie van wat het zou kosten om een ​​professional het te laten doen. En veiligheidsvoorzieningen zijn gemakkelijk te vinden. Je kunt ze kopen bij bouwmarkten, babyspullen winkels, supermarkten, drogisterijen, woonwinkels en via vele websites. Hier zijn enkele veiligheidsvoorzieningen en tips om je huis kindveilig te maken en mogelijk verwondingen bij jonge kinderen te voorkomen.

Veiligheidssloten

Gebruik veiligheidsgrendels en sloten voor kasten en laden in keukens, badkamers en andere ruimtes om vergiftigingen en ander letsel te helpen voorkomen. Veiligheidssloten op kasten en laden kunnen helpen voorkomen dat kinderen toegang krijgen tot medicijnen en huishoudelijke schoonmaakmiddelen, evenals messen en andere scherpe voorwerpen.

Zoek naar veiligheidsgrendels en -sloten die volwassenen gemakkelijk kunnen installeren en gebruiken, maar die stevig genoeg zijn om trekken van kinderen te weerstaan. Veiligheidsgrendels zijn geen garantie voor bescherming, maar ze kunnen het voor kinderen moeilijker maken om bij gevaarlijke stoffen te komen. Zelfs producten met een kindveilige verpakking moeten buiten bereik worden opgeborgen. Ouders moeten er zeker van zijn dat ze veiligheidsproducten kopen en installeren die ze daadwerkelijk zullen gebruiken.

Tips om je huis kindveilig te maken

Veiligheidshekken

Gebruik veiligheidshekjes om vallen van de trap te helpen voorkomen en om kinderen uit de buurt van gevaarlijke gebieden te houden. Zoek naar veiligheidshekjes die kinderen niet gemakkelijk kunnen losmaken, maar die volwassenen zonder moeite kunnen openen en sluiten. Voor de bovenkant van trappen zijn hekjes die in de muur worden geschroefd veiliger dan “druk poorten”. Als je een ouder veiligheidshekje hebt, zorg er dan voor dat het geen “V” -vormen heeft die groot genoeg zijn voor het hoofd en de nek van een kind.

Deurknoppen en sloten

Gebruik afdekkingen of sloten voor deurknoppen om te voorkomen dat kinderen kamers en andere gebieden met mogelijk gevaar, waaronder zwembaden, binnendringen. Om toegang tot een zwembad te voorkomen, moeten deursloten op veiligheidshekjes hoog worden geplaatst, buiten het bereik van jonge kinderen. Naast hekken en alarmen moeten sloten worden gebruikt. Glazen schuifdeuren met sloten die na elk gebruik opnieuw moeten worden gesloten, zijn vaak geen effectieve barrière voor toegang tot het zwembad.

een kindveilig huis

Deurknop afdekkingen, hoewel goedkoop en door sommigen aanbevolen, zijn over het algemeen niet effectief voor kinderen die lang genoeg zijn om bij de deurknop te komen; de vindingrijkheid en doorzettingsvermogen van een kind kunnen meestal de effectiviteit van de afdekking overtroeven.

Apparaten tegen verbranding door heet water

Gebruik anti-verbrandingsapparaten voor kranen en douchekoppen en stel de temperatuur van de boiler in om brandwonden door heet water te helpen voorkomen. Mogelijk moet een loodgieter deze installeren.

Rookmelders

Gebruik rookmelders op elke verdieping van het huis en in de buurt van slaapkamers om je te waarschuwen voor brand. Rookmelders zijn essentiële veiligheidsvoorzieningen ter bescherming tegen doden en gewonden door brand. Controleer rookmelders één keer per maand om er zeker van te zijn dat ze werken. Als detectoren op batterijen werken, vervang de batterijen dan minstens één keer per jaar, of overweeg om batterijen met een levensduur van 10 jaar te gebruiken.

Raambeschermers en veiligheidsnetten

Gebruik raambeschermers en vangnetten om vallen van ramen, balkons en overlopen te helpen voorkomen. Raambeveiligingen en veiligheidsnetten voor balkons en terrassen kunnen ernstige valpartijen helpen voorkomen. Controleer deze veiligheidsinrichtingen regelmatig om er zeker van te zijn dat ze goed vastzitten en correct geïnstalleerd en onderhouden worden. Er mag niet meer dan 10 cm tussen de tralies van de raambescherming zitten. Als je raambeveiliging hebt, zorg er dan voor dat in elke kamer ten minste één raam gemakkelijk kan worden gebruikt om te ontsnappen bij brand. Raam schermen zijn niet effectief om te voorkomen dat kinderen uit het raam vallen.

je huis te maken

Hoek- en rand bumpers

Gebruik hoek- en randbeschermers om verwondingen door vallen tegen scherpe randen van meubels en open haarden te helpen voorkomen. Hoek- en rand bumpers kunnen worden gebruikt met meubels en openhaarden om verwondingen door vallen te helpen voorkomen en om vallen tegen scherpe en ruwe randen te verzachten. Zorg ervoor dat je bumpers zoekt die stevig op meubels en haardranden blijven zitten.

Deksels en platen voor stopcontacten

Gebruik deksels en platen voor stopcontacten om elektrische schokken en mogelijke elektrocutie bij kinderen te voorkomen. Zorg ervoor dat de stopcontactbeschermers niet gemakkelijk door kinderen kunnen worden verwijderd en dat ze groot genoeg zijn zodat kinderen er niet in kunnen stikken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
watergedragen vloerverwarming Previous post De toekomst van energiebesparende verwarming: watergedragen vloerverwarming
kippen ren Next post Een kippenren in de tuin: zo pak je het aan