Read Time:1 Minute, 58 Second

Het houden van kippen in de tuin is een leuke, uitdagende, maar ook praktische ervaring. Heerlijk die verse eieren elke dag! Een belangrijk onderdeel van het zorgen voor gezonde én gelukkige kippen is het bieden van een geschikte leefomgeving: de kippenren. In dit artikel zullen we je vertellen hoe je een ren in je tuin kunt opzetten. Lees snel verder om erachter te komen welke stappen je dient te volgen.

Stap 1: planning, ontwerp en voorbereiding

Voordat je begint met het bouwen van een kippenren, is het belangrijk om een duidelijk plan en ontwerp te hebben. Overweeg factoren zoals de grootte van je tuin en het aantal kippen dat je wilt houden. Het ontwerp moet niet alleen functioneel zijn, maar ook comfortabel en veilig voor je kippen. Op basis van al je behoeften kun je een lijst maken van alles wat je nodig hebt, van buisklemmen tot gaas. 

Stap 2: materialen en bouw

Kippenrennen kun je kant en klaar kopen, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Je kunt een kippenren met verschillende materialen bouwen, waaronder hout, gaas en metaal. Houten palen vormen vaak de basis van de ren. Vervolgens komt het gebruik van buisklemmen om de hoek kijken. Buisklemmen kunnen worden gebruikt om horizontale en verticale stukken van het frame aan elkaar te bevestigen, waardoor een stevige en stabiele structuur ontstaat. 

Stap 3: bescherming en gaas

Het gebruik van gaas is essentieel om de kippenren te beschermen tegen andere dieren en om te voorkomen dat de kippen ontsnappen. Een slimme oplossing is natuurlijk kippengaas, maar schapengaas werkt bij volwassen kippen net zo goed. Met behulp van buisklemmen kun je het gaas veilig aan het houten frame bevestigen. Dit zorgt voor een strakke pasvorm en voorkomt dat het gaas losraakt.

Stap 4: de puntjes op de i

Een perfecte kippenren bevat voorzieningen als nestkasten, zitstokken, etensbakjes en watersystemen. Zorg ervoor dat je kippenren al deze elementen bevat voordat je de kippen toegang geeft. Wanneer alles is geregeld is jouw ren perfect voor de vogels en al hun behoeften. 

Het bouwen van je eigen kippenren vereist de nodige planning en voorbereiding. Kies voor het juiste materiaal en bouw een ren die dient als veilige en comfortabele plek voor jouw nieuwe huisdieren. Vergeet niet om de nodige voorzieningen in de ren te plaatsen. Je kippen zullen je hier dankbaar voor zijn. Appeltje EITJE… toch?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Tips om je huis veilig te maken Previous post Tips om je huis kindveilig te maken
de badkamertrends van 2023 Next post Dit zijn de badkamertrends van 2023!