Read Time:2 Minute, 42 Second

Huiseigenaren hebben de neiging om een ​​paar fouten te maken bij het installeren van isolatieplaten rond of in het huis om zodoende het nieuwe wonen te verwezenlijken. Dit komt meestal door een gebrek aan voorbereiding, gebrek aan kennis over isolatie, of gewoon een gebrek aan algemene ervaring in het omgaan met dit soort materialen. Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden bij het isoleren.

Kies de juiste isolatie

Het type en de kwaliteit van de isolatie die je nodig hebt, hangt volledig af van de omstandigheden. Wilt je alleen tegen warmte isoleren? Je wilt een goede geluidsabsorberende isolatieplaat? Woont je in een vochtige omgeving? Dit zijn slechts een paar dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van het juiste materiaal. Polystyreen Isolatie zoals xps isolatie en EPS zijn geweldige materialen voor algemeen gebruik die aan de meeste van jouw behoeften kunnen voldoen. Aan de andere kant is polyisocyanuraat (PIR) de iets duurdere maar effectievere optie voor isolatie. Een belangrijk ding om in gedachten te houden, is echter dat hoge kosten niet altijd superieure isolatie betekenen. Sommige zijn geschikt voor een algemene toepassing, terwijl andere meer geschikt zijn voor specifieke toepassingen in huis. Enkele andere opties voor isolatie zijn onder meer steenwolplaten en glaswol, die zijn gemaakt van gerecyclede artikelen en geweldig kunnen zijn voor geluidsabsorptie.

Plaatsen om te isoleren

Het is normaal dat je in huis niet weet waar je moet beginnen. Een goede eerste stap is om te overwegen welke problemen je precies wilt oplossen en welke dingen je in jouw huis zou willen verbeteren. Je kunt beginnen met het isoleren van grotere oppervlakken zoals muren, vloeren en daken. Vooral zolder- of zolderisolatie kan belangrijk zijn, omdat veel van de interne warmte van het huis op die manier ontsnapt. Voor badkamers verdient het de voorkeur om een ​​effectief isolatiemateriaal te gebruiken, zoals PIR in combinatie met folie, omdat het helpt beschermen tegen vocht.

Gaten afdekken

Hoekjes en gaatjes in huis kunnen lastig zijn, omdat ze de neiging hebben om warmte te laten ontsnappen of binnen te komen zonder dat iemand het merkt. Zorg ervoor dat je de materialen binnen handbereik hebt die je nodig hebt om deze hoekjes en gaatjes te vullen, zoals PUR schuim.

Draag beschermende kleding

Sommige isolatiematerialen kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken wanneer ze zonder bescherming worden gehanteerd. Gebruik de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen die de ogen, handen en het lichaam bedekken en/of beschermen bij het werken met isolatiematerialen.

Houd rekening met veiligheidsrisico’s

Sommige isolatiematerialen kunnen stof doen opvliegen en huid- en oogirritatie veroorzaken, en sommige materialen kunnen zelfs kankerverwekkend zijn. Andere gevaren waarmee je rekening moet houden bij het werken zijn elektriciteitsproblemen, potentieel brandgevaar of het potentieel om te vallen vanaf een hoogte bij het installeren van de isolatie. Zorg er altijd voor dat je in goed verlichte, goed georganiseerde werkruimten werkt om het risico op letsel voor jezelf of anderen te minimaliseren. 

Huur professionele hulp in

Dit is waarschijnlijk het belangrijkst, vooral voor mensen die voor het eerst isolatie willen installeren. Er kunnen vaak te veel dingen zijn om in gedachten te houden en te veel details om op te letten. Een professional heeft dit eerder gedaan en kan hoogstwaarschijnlijk de beste opties voorstellen die passen bij jouw isolatie behoefte.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
huis verbouwen Previous post Dit kun je niet missen bij het bouwen van je nieuwe huis
eettafel Next post Hoe belangrijk is een eettafel nou voor jou?