Read Time:2 Minute, 3 Second

De eettafel is voor veel mensen een belangrijke plek in je huis. Er wordt niet alleen aan gegeten maar ook aan gewerkt, gepraat, geknutseld of met de hele familie een spel aangespeeld. Oftewel een belangrijke plek voor de meeste mensen. 

Wat de vorm van een eettafel wel niet kan doen.

Eettafels komen in allerlei vormen en groottes, maar wat past nou het beste in jouw huis?

Je kunt net als de meeste mensen kiezen voor een rechthoek of een vierkant. Dit is heel gemakkelijk in je ruimte te zetten. Als je te weinig ruimte hebt kun je hem namelijk gemakkelijk ergens tegen een muur of in een hoek plaatsen. 

Zijn die hoeken niks voor jou en wil je juist een wat zachtere uitstraling, dan kun je beter voor een ronde of ovale tafel gaan. Het geeft niet alleen een zachtere uitstraling maar het zorgt er ook voor dat het wat ruimtelijker oogt, doordat de tafel los in de ruimte staat. Door de ronde vorm kun je gemakkelijk met iedereen in gesprek gaan. 

Wat is een eettafel zonder stoelen?

Bij een eetkamertafel horen natuurlijk ook keukenstoelen, maar hoe kies je die nou uit? Je hebt verschillende factoren waar je goed op moet letten bij het kopen van stoelen rondom je nieuwe tafel. 

Je moet niet alleen kijken naar de hoogte en de breedte van de tafel maar ook de poten die eronder zitten. We weten allemaal hoe vervelend het is om niet genoeg beenruimte te hebben of dat er een poot in de weg staat. De stoelen moeten allemaal tussen de tafelpoten passen dus kijk  goed naar de afstand tussen de tafelpoten. 

De dikte van het tafelblad kan ook nog een rol spelen, bijvoorbeeld als je stoelen hebt met een armleuning is het wel van belang dat die er ook echt goed onder passen. De stoelen moeten natuurlijk ook allemaal tussen de tafelpoten passen dus kijk ook goed naar de afstand tussen de tafelpoten.

De trends van nu.

Wat je tegenwoordig steeds meer ziet is de industriële stijl. Daarbij gebruiken ze veel massief hout en elementen van metaal en beton. Het probleem hierbij is vaak wel dat het voor de meeste mensen een beetje te donker wordt. 

Toch heeft de scandinavische trend zich ook ontwikkeld afgelopen jaar. Dat is juist het tegengestelde van industrieel. Het heeft veel licht hout en lichte kleuren. Voornamelijk wordt er als tafelblad geverfd hout gebruikt of witte natuursteen. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
isolatie tips Previous post Tips om in gedachten te houden bij het isoleren van jouw huis
Inbouwzwembad Next post Alle voordelen van een polypropyleen zwembad