Read Time:2 Minute, 3 Second

Bij het bouwen van een nieuw huis of een verbouwing in je nieuwe huis, zijn er veel tools die niet mogen ontbreken. Het is handig om van te voren al de belangrijkste gereedschappen in huis te hebben. Wij zetten de belangrijkste gereedschappen voor je op een rij. 

Combihamer

Bij het bouwen van een nieuw huis of een grote verbouwklus in huis, kan een combihamer goed van pas komen. Bij een grote verbouwklus, kan het gebeuren dat je bijvoorbeeld een muurtje moet slopen. Dit kun je gemakkelijk doen met een combihamer. Daarnaast kun je met een combihamer ook gewoon boren in hout, metaal en zachte steensoorten, maar door de beitelfunctie die een combihamer heeft, kun je er ook sloopwerkzaamheden mee verrichten. 

Stofzuiger

Als je gaat klussen, ga je waarschijnlijk ook veel troep maken. Het maakt ook niet uit welk gereedschap je gebruikt, er komt hoe dan ook stof en zaagsel vrij. Met bouwstofzuigers ruim je dit gemakkelijk op. Vooral als het gaat om grote verbouwklussen is het handig om een bouwstofzuiger aan te schaffen. Met een bouwstofzuiger zuig je niet alleen stof op, maar ook grotere materialen. In tegenstelling tot een normale stofzuiger kun je met een bouwstofzuiger grof materiaal, zoals snippers en vloeistoffen opzuigen. 

Rolmaat

Tijdens een verbouwklus is het altijd handig om meerdere rolmaten in de buurt te hebben. Er moet altijd wel iets opgemeten worden door meerdere mensen tegelijk. Of het nu gaat om het opmeten van een muur, een kast of een vloer: door te meten met een rolmaat werk je altijd netjes en nauwkeurig. 

Gereedschapskist

Naast de bovenstaande tools zijn er ook een aantal gereedschappen die je eigenlijk altijd wel in huis moet hebben, zoals een kleine zaag bijvoorbeeld om hout en metaal mee te bewerken. Een snijtang kan ook altijd van pas komen voor het doorsnijden van draden en metaal. Ook een moersleutel is onmisbaar in huis. Je kunt hiervoor het beste investeren in een moersleutel set van verschillende kommen, zoals inbussleutels, schroevendraaiers, steeksleutels, ringsleutels of dopsleutels. 
Voor het vinden van de juiste gereedschappen kun je kijken naar makita gereedschap. Maak een selectie van de gereedschappen die je denkt nodig te hebben voor je verbouwing en stel een gereedschapskist in elkaar. Hiervoor kan je een standaard koffer gebruiken die vaak al uitgerust is met de standaard gereedschappen. Het voordeel van een gereedschapskist is dat je het gereedschap niet individueel hoeft te selecteren. Dat bespaart weer veel tijd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
nieuwe matras kopen Previous post Waar moet je op letten als je een nieuw matras gaat kopen?
isolatie tips Next post Tips om in gedachten te houden bij het isoleren van jouw huis