Read Time:2 Minute, 31 Second

Storm kan helaas voor veel schade zorgen, daarom is het verstandig om voor de zekerheid een opstalverzekering af te sluiten. Wij hebben gelukkig een paar tips waardoor jij er zelf voor kan zorgen dat de stormschade minimaal blijft. Wil je weten welke tips? Je leest ze in deze blog! 

Door deze tips wordt de stormschade minimaal

1. Waar zet jij je auto neer?

Je kijkt op je telefoon en krijgt een melding dat er een storm aan komt, het eerste wat je doet is alle ramen dicht en losse voorwerpen naar binnen halen. Maar een van de meest belangrijke voorwerpen ben je waarschijnlijk vergeten; de auto. Als je auto op de verkeerde plek staat kan het zo voorkomen dat er een tak op valt of zelfs een boom. Zet je auto op een plek naar waar zo min mogelijk schade aangericht kan worden.

2. Haal alle spullen naar binnen

Wanneer er een storm aan komt is het verstandig om alle losse voorwerpen die buiten liggen zo snel mogelijk naar binnen toe te halen, het is namelijk geen pretje als de voorwerpen schade aanrichten of zelfs iemand kunnen verwonden. Als je dan toch bezig bent, kijk dan ook even snel naar de dakpannen en de zonneschermen.

3. Dakpannen

Als er een hele tijd geen storm of wind is geweest heb je er waarschijnlijk niks van gemerkt en denk je er ook niet aan; losse dakpannen. Maak er daarom routine van om de dakpannen na te kijken, het zou namelijk verschrikkelijk zijn als de dakpannen los komen en schade aanrichten.

4. Een zuidwesterwind of een noordwesters?

Wind is een zeer krachtig natuur verschijnsel. Het zorgt voor leuke dingen; windsurfen, zeilen en vliegeren. Maar het kan helaas ook veel kapot maken. Bekijk dus altijd even van welke kant de wind komt, het kan namelijk maar zo zijn dat de wind zorgt voor veel schade.

5. Zet de auto niet neer onder een boom

De auto op een veilige plek neer zetten is altijd een goed idee, en voornamelijk als er een storm aan komt. Het zou namelijk jammer zijn als er losse takken of dakpannen op de auto vallen. De beste plek is dan ook een parkeergarage, maar als je plek hebt in je eigen garage kan dat natuurlijk ook.

6. Maak de schutting extra stevig

Als je de schutting samen met de buren deelt kan je gemakkelijk een afspraak maken over het in de gaten houden van de schutting. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een schutting steviger te maken. Een schutting kan diep in de grond staan, maar dan alsnog is het zeer kwetsbaar. Een zuchtje wind en hij ligt al plat op de grond. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een schutting steviger te maken.

InShared 

Ook al doe je zo je best, een ongeluk zit in een klein hoekje. En zo ook met stormschade. Het is daarom verstandig om een opstalverzekering af te sluiten bij InShared. Op deze manier weet jij zeker dat je goed verzekerd bent tegen stormschade!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
sous vide koken Previous post De perfecte sous vide wateroven voor in je keuken
zorgverzekering kiezen Next post Hoe kun je switchen van zorgverzekering?