Read Time:2 Minute, 5 Second

Een slimme rookmelder in huis hebben klinkt als een verstandige keuze toch? Dat is het ongetwijfeld ook. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van zo’n geschikte slimme rookmelder? In dit artikel vertellen we je graag meer zodat je de beste beslissing neemt.

Slimmer dan normaal

We zijn allemaal bekend met de normale rookmelders. Maar wat maakt de slimme rookmelders  dan zo ‘slim’? Het verschil zit hem onder andere in de functionaliteiten. Daar waar de normale rookmelder alleen een alarm loslaat in je woning, krijg je bij het gebruik van een slimme rookmelder ook een bericht op je smartphone. Waar je je ook bevindt, je bent altijd op de hoogte van de situatie binnen jouw woning.
En mocht er een dreigend gevaar zijn, dan kun je hier ook direct op inspelen.

Een slimme keuze maken

Nu we weten wat een slimme rookmelder is, gaan we over naar de volgende stap. Een geschikte rookmelder kiezen doe je door de slimste keuze te maken. Hierbij spelen een aantal dingen een cruciale rol. Wil je bijvoorbeeld een slimme rookmelder die via een draadloze internetverbinding werkt? Of gaat je voorkeur uit naar een rookmelder die via een bridge of basisstation zijn meldingen verstuurt?  Denk hier goed over na voordat je een keuze maakt, zodat je er zeker van bent dat je een rookmelder kiest die voldoet aan jouw wensen.

Hoeveel rookmelders heb je nodig? 

Wanneer je eindelijk die slimme keuze hebt gemaakt, begint het echte werk. Want je hebt nu zo’n slimme rookmelder, maar is die ook slim genoeg om zelf een plekje te kiezen? Helaas niet, maar na het lezen van de volgende tips kun je het helemaal zelf. Allereerst is het belangrijk om te weten dat er wordt aangeraden om op alle verdiepingen een melder te hangen.
Op basis van het aantal verdiepingen van jouw woning weet je precies hoeveel je er moet hebben.

Het kiezen van de juiste plek 

Nu je er genoeg hebt, rest er nog de vraag waar je ze op moet hangen. De beste plekken zijn de gang, hal of overloop. Dat komt doordat dit in vele gevallen de vluchtuitgangen zijn bij brandgevaar. 

Mocht je toch wat extra zekerheid willen? Zorg er dan voor dat je in alle kamers waar er brand uit kan breken een slimme rookmelder hebt hangen. Denk hierbij aan ruimtes zoals de keuken of de slaapkamer waar veel mensen wel eens gezellig een kaars aan laten tijdens het slapen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 5 tips voor sfeervolle verlichting in huis
screens Next post Heb ik passende screens nodig bij mijn nieuwe woning?