Read Time:2 Minute, 33 Second

Wat is er nu leuker dan intrekken in een nieuwe woning? Het kan zijn dat je net verhuisd bent wegens gezinsuitbreiding of kan het zijn dat dit je eerste woning is. Dan is het wel zo fijn om alles tip top in orde te maken. Passende screens voor op de ramen in het huis zijn dan zeker een mooie aanvulling. Je zit bijvoorbeeld met je laptop aan de keukentafel te werken. Het is prachtig weer buiten en de zon schijnt naar binnen. De zonnestralen vallen echter precies op jouw beeldscherm waardoor je amper ziet wat je aan het doen bent. Dan is het fijn om even een zonnescherm te kunnen laten zakken waardoor je lekker kunt blijven zitten op de door jou gekozen werkplek. Er is zowel zonwering voor binnen als buiten te krijgen en kan ook op maat gemaakt worden. Hierdoor sluit deze perfect aan op jouw ramen en wensen.  

Binnenzonwering

De zon komt natuurlijk altijd van buitenaf, maar aan de binnenkant van je huis kun je ook de warmte tegenhouden. Dit kan met shades duettes bijvoorbeeld. Deze dubbele plissés hebben naast het tegenhouden van daglicht en de warmte reguleren nog een groot voordeel. Ze zorgen ook nog eens voor demping van geluid in de omgeving en zorgen voor verlaging van het energiegebruik. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kunnen op maat gemaakt worden voor verschillende ramen, zo ook bijvoorbeeld een dakraam. 

Buitenzonwering

Naast binnenzonwering zijn er ook veel soorten voor buiten het huis te vinden. Naast de passende screens zijn er nog veel meer opties verkrijgbaar. Zo is er zonwering voor boven je terras of serre, zodat je ook lekker buiten kunt zitten uit de zon. Maar ook zijn er markiezen, buitenjaloezieën en rolluiken te vinden. Ook deze bieden je bescherming tegen de warmte op de allerheetste dagen. Het is maar net wat jij fijn vindt om te gebruiken en wat het beste past bij jouw huis. 

Voordelen van passende screens

Zonwering is eigenlijk altijd makkelijk, zeker in de warme zomertijd wanneer de zonnestralen in de ochtend het huis al binnentreden. Passende screens zorgen ervoor dat deze zowel het licht als de warmte buitenhouden. Zo heb jij zelfs op de heetste dagen een lekker koel huis. Naast dat deze handig zijn op de warme dagen, bieden ze ook elke dag van het jaar net dat beetje extra privacy. Een ander groot voordeel van de op maat gemaakte zonwering is dat deze uit een smal frame bestaat en zo vlekkeloos aansluit op je raam. Zo biedt het alle voordelen zonder veel ruimte in te nemen. 

Bediening screens

Er zijn veel verschillende soorten zonwering verkrijgbaar, passend bij ieder zijn huis en de portemonnee. Zo kun je namelijk voor een wat luxere uitvoering kiezen die bedient kan worden met behulp van een afstandsbediening. Dat kan dan lekker vanuit je luie stoel. Vind jij dit minder fijn of even wat minder te besteden? Dan kun je ook kiezen voor bediening met de hand. Net zo goede zonwering, maar dan voor een lagere prijs. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
slimme rookmelder Previous post Slimme rookmelders voor in huis
onderhoudsvriendelijke tuin Next post Onderhoudsvriendelijke tuin inrichten? Dat doe je zo!