Read Time:2 Minute, 39 Second

Dit jaar staat rust en het creeren van een luxueus gevoel centraal in de slaapkamer. Omdat we een groot deel van ons leven in de slaapkamer doorbrengen, wordt er ook steeds meer aandacht aan de laatste trends op het gebied van slaapkamers besteed. Belangrijk voor de slaapkamer trends 2015 is dat de slaapkamer wordt meer en meer als een plek gezien waar naast slapen ook ruimte is voor andere dingen. Denk bijvoorbeeld aan het creeren van een extra ruimte voor yoga of meditatie. In de slaapkamer kun je je heerlijke even afzonderen om de hectiek van het dagelijkse leven even achter je te laten. In dit artikel hebben we de meest spraakmakende slaapkamer trends van 2015 voor je op een rijtje gezet:

Rust en comfort in de slaapkamer

slaapkamertrends van 2015

Deze trend is voornamelijk gericht op het creeren van rust in de slaapkamer. Deze slaapkamer moet van boven tot onder rust uitstralen. In een slaapkamer moet je ten slotte tot rust kunnen komen. Drukke felle prints op de muren, kleurrijk geverfde muren of druk behang zijn zaken die alleen maar afleiden en er voor zorgen dat de rust wordt verstoord. In deze trend is minimalisme de bepalende factor, waarbij verschillende accenten worden toegevoegd van materialen zoals glas, katoen en hout.

De authentieke slaapkamer

Deze trend is gebasseerd op het verleden, waarbij steeds meer gebruik wordt gemaakt van oude materialen. Linnen bedlakens, bedden en kasten vervaardigd van echt hout met natuurlijke houttinten en complementerende accessoires zoals een dikke gebreide sprei of grof gebreide kussens. In principe heeft deze authetentieke slaapkamer trend veel weg van de landelijke trend waarbij ook veel verwijzingen zijn naar het verleden en veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Net zoals bij het landelijk wonen zijn er bij de authentieke slaapkamer allerlei manieren om dit op je eigen slaapkamer toe te passen. De kunst is om jouw eigen authentieke stijl samen te stellen en erbij te zorgen dat alle meubels en accessoires in je slaapkamer goed bij deze stijl aansluiten. De authentieke slaapkamer is geen slaapkamer waar alles netjes en strak moet zijn, de lakens mogen best wat minder glad gestreken zijn en hier en daar een rimpeltje vertonen.

De laatste van de slaapkamer trends 2015; De hotelkamer slaapkamer

slaapkamer trends 2015

Wie houdt er nou niet van een luxe hotelkamer waar je bij binnenkomst heerlijk op een comfortabel bed kan neerploffen? De luxe hotelkamer, waarbij alles wat je nodig hebt binnen handbereik is. Als laatste van de slaapkamer trends 2015 staat de trend waarbij mensen het hotel gevoel naar huis brengen. Hier proberen mensen de luxe en comfort van de hotelkamer naar de slaapkamer te brengen. Denk bijvoorbeeld aan de heerlijke grote comfortabele boxsprings die je vaak in een hotelkamer hebt, waarop je vaak meerdere heerlijk zachte kussens aantreft. De hotelkamer is voorzien van allerlei handige mogelijkheden, zoals een lichtknopje waar je vanuit je bed direct bij kunt. Of een bureau waar je allerlei spullen op kwijt kunt en eventueel een thee set, waardoor je ‘s avonds voor het slapen gaan nog even heerlijk van een kopje thee kunt genieten. De hotelkamer wordt  ingericht met rustige kleuren, dit kan eventueel worden aangevuld met enkele kleurrijke accessoires zoals een schilderij aan de muur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een keuken op maat laten maken
Next post Badkamermeubelen