Read Time:3 Minute, 27 Second

Wil je een keuken op maat laten maken? Dan heb je keuze uit de mogelijkheden om een keuken geheel op maat te laten maken of een keuken samen te stellen aan de hand van modules. Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woning of als de oude keuken gewoon echt aan vernieuwing toe is, is het fijn om de keuken zo te kunnen inrichten dat jij je optimaal in de keuken kan bedienen en bewegen. Het grote voordeel van een keuken op maat laten maken is dat je zelf precies kunt bepalen hoe je de indeling van de keuken wilt.

keuken op maat laten maken

Keukens geheel op maat laten maken

Wanneer je bij een meubelmaker een keuken geheel op maat laat maken, weet je zeker dat je een keuken krijgt die exact aansluit op jou eisen en wensen (mits de meubelmaker zijn werk goed verricht natuurlijk). Bij deze vorm van maatwerk, kun je zelf aangeven hoe de keuken er uit komt te zien, wat voor materialen en kleuren er worden gebruikt en hoe de keuken in zijn geheel wordt opgebouwd.

keuken op maat

Voor- en nadelen van een keuken op maat laten maken

Wanneer je een keuken op maat laat maken komt daar aardig wat bij kijken. Grote voordelen zijn natuurlijk dat je na afloop een keuken hebt die geheel gebouwd is naar jouw eisen en wensen. Hierbij weet je ook zeker dat je een unieke keuken heb die je bij niemand anders zal terug zien. Maar bij een keuken op maat, komt heel wat overleg en extra tijd kijken. Daarnaast is het vaak moeilijk om met een meubelmaker uit te komen op een juiste prijs. Een meubelmaker zal vaak alles intern op maat maken, waardoor het geheel aardig wat tijd in beslag kan nemen. De tijd die het geheel in beslag zal nemen heeft te maken met de planning van de vakman, maar meestal zal een op maat gemaakte keuken zo’n 3 tot 9 maanden in beslag nemen.

Een module keuken op maat

Een andere vorm van een keuken op maat is om bepaalde modules zelf samen te stellen. De meubels, kastjes en mogelijkheden zijn gebaseerd op een bepaald model, die jij aan de hand van jouw eigen eisen en wensen kunt samen stellen. Kies je voor een groot ladeblok bestaande uit 2 diepe, hoge lades, of wil je juist een ladeblok met 5 smallere lades. Kies je voor een inbouw koelkast of een losstaande kast, waar de oven, stoomoven, koelkast en vriezer in zitten ingebouwd. Kies je voor kastjes met klapdeuren, een caroussel kast in de hoek, of wil je kastjes van 30cm, 60cm, 90cm of 120cm breed. Bij een module keuken op maat, heb je keuze uit verschillende modellen. Bij elk model heb je een breed keuze pakket uit mogelijkheden. Natuurlijk kun je bij een module keuken kiezen voor dé inrichting naar eigen keuzen, maar zal het geheel wel in een bekende herkenbare stijl worden gemaakt. Wanneer je een keuken op maat laat maken bij een meubelmaker ben je meer gegarandeerd van een unieke keuken.

module keuken op maat

De voordelen van een module keuken

De voordelen van module keukens zijn dat je een keuken geheel naar eigen wens kunt inrichten tegen een prijs die je zelf in de hand hebt. Door zelf bepaalde modules wel of niet te kiezen kun je zelf goed in de gaten houden wat het geheel gaat kosten. Eventueel kunnen er extra opties bij komen of kun je dingen weg laten als dit niet binnen het budget past.

Wanneer je zelf handig bent heb je ook nog de mogelijkheid om een module keuken zelf te kopen bij een doe-het-zelf -zaak.

module keukens

Keuken op maat kosten

Ga je bij een doe-het-zelf-zaak op zoek naar een keuken op maat die je zelf wilt bouwen, dan zul je het voordeligst uit zijn. Een keuken opgebouwd uit modules kan erg in prijs verschillen, maar bij een kwalitatieve module keuken moet je toch al snel aan een minimum van 8.000 euro denken. Dit kan makkelijk oplopen tot 25.000 euro. Laat je een keuken geheel op maat maken door een vakman, dan moet je op prijzen rekenen vanaf 10.000 euro.

module keukens op maat

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Vloerkleden trends
Next post Slaapkamer trends 2015