Read Time:2 Minute, 0 Second

Nu de gasprijzen enorm hoog zijn, is het voor veel mensen belangrijk om op kleine dingen te letten om kosten te besparen. De oplossing is echter niet om in de koud te zitten tijdens de winteravonden. In dit artikel delen we de ultieme tips met je, zodat je energiekosten niet al te hoog worden dit jaar.  Van grote uitgaven voor verduurzaming tot aan kleine aanpassingen in huis, zodat de warmte binnen blijft. 

Grote aanpassingen 

Om de centrale verwarming te ontlasten kun je ervoor kiezen om een pelletkachel aan te schaffen. Helaas kan er hier geen subsidie meer voor worden aangevraagd, maar is het alsnog voordelig om een pelletkachel aan te schaffen. Enkele voordelen van het hebben van een pelletkachel is dat de brandstof voordeliger is en het makkelijk in gebruik is. Je hoeft geen lucifers, papier of aanmaakhout meer te gebruiken. Daarnaast is het rendement groter bij het gebruiken van een pelletkachel dan bij een klassieke houthaard of open haard. Investerignen waaruit je wel subsidie krijgt van de overheid is een warmtepomp of zonneboiler. Dit zijn goede investering voor het verduurzamen van je huis en ook op toekomstige energiekosten te besparen. Ook het hebben van dubbel glas zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft en de koud minder snel naar binnen komt. 

Kleine investeringen

Gelukkig zijn er ook minder grote investeringen, dan het aanschaffen van een pellethaard, die bijdragen aan het warm houden van je huis in de winter. Zorg ervoor dat gedurende de dag je gordijnen open staan, zodat de warmte van de zon naar binnen schijnt. Het is wel belangrijk om deze ’s avonds dicht te doen, gordijnen zorgen namelijk voor extra isolatie en hiermee weet je zeker dat de warmte binnen blijft. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat meubels niet tegen een radiator aan worden geplaatst. Als meubels namelijk tegen de radiator worden gezet, wordt de warmte tegengehouden en kan het niet circuleren door de ruimte. Dit geldt hetzelfde voor gordijnen of koude kleding die op de verwarming geplaatst worden. Houd de thermostaat op maximaal 18 graden. Dit zorgt niet alleen voor een minder hoge energierekening, maar is ook een advies van de wereldgezondheidsorganisatie. Probeer je ook warm aan te kleden, zodat de verwarming ook niet hoger hoeft. 

Voor de verduurzaming zijn er grote en kleine investeringen die gedaan kunnen worden in je huis. Hiermee kan iedereen besparen op zijn energiekosten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
fiets verven Previous post De buitenlak die tot wel tien jaar bescherming biedt!
goede makelaar Next post Zo word je een goede makelaar