Read Time:1 Minute, 59 Second

De lente is begonnen en dus is dit de perfecte tijd om horren aan te schaffen voor je woning. Nu ben je de insecten nog voor, dus als de temperaturen straks echt gaan stijgen, heb jij geen last meer van ongedierte. Doordat alle horren op maat te verkrijgen zijn, kun je ze voor elk raam, of elke deur, laten maken. Een hor heeft naast het buitenhouden van insecten nog andere voordelen, lees verder om te ontdekken welke!

De verschillende soorten horren die tegenwoordig verkrijgbaar zijn

We onderscheiden eigenlijk vier verschillende soorten horren voor ramen en deuren: de inzethor, de vaste hor, de rolhor en de inzetrolhor. Een inzethor kan, zoals je uit de naam kunt afleiden, in het kozijn gezet worden. Ideaal voor een draai- of kiepraam. Op deze manier kun je eigenlijk een hor voor elk type raam plaatsen.

Een vaste hor is ideaal voor smalle kozijnen

Een vaste hor is het beste te gebruiken als je een smal kozijn hebt, omdat deze namelijk tegen het kozijn gemonteerd moet worden. Een rolhor kan op elk soort raam gebruikt worden, en is vooral heel erg gemakkelijk bij een dakraam. Een inzetrolhor als laatste is nagenoeg hetzelfde als de inzethor, alleen rol je hierbij de hor naar beneden of boven op.

Een hor kun je ook gebruiken als je last hebt van allergieën

Een hor bestaat natuurlijk een type gaas, dat uitgevonden is om insecten buiten te houden. Ondertussen vind je horren in verschillende gaasdiktes en hebben ze ook een andere functie gekregen. Er zijn namelijk ook horren op de markt met hele fijne, kleine gaatjes, de mazen van de hor, die je kunt inzetten tegen hooikoorts. Deze fijne mazen houden namelijk pollen en stuifmeel buiten, waardoor je je huis hiervan vrij kunt houden. Niet voor niets dat steeds meer mensen met allergieën dit voordeel van een hor beginnen te ontdekken.

De verschillende soorten deurhorren

Naast de raamhorren zijn er ook verschillende deurhorren te verkrijgen. Er zijn verschillende soorten deurhorren: de lamellenhordeur, de schuivende hordeur of rolhordeur, de plissé hordeur en de scharnierende hordeur. Een lamellenhordeur is ideaal als je kleine kinderen of huisdieren hebt rondlopen. Het is geen vaste hordeur maar met lamellen. Je kan daar zo doorheen lopen en valt achter je weer gewoon dicht. Enige nadeel hiervan is dat je de kans loopt dat er hier en daar wat insecten naar binnen komen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De verschillende doeleinden van polycarbonaat platen
glazen-schuifwand-voor-uw-terras (1) Next post Waarom je moet kiezen voor een terrasoverkapping