Read Time:2 Minute, 57 Second

Op het moment kiezen veel mensen voor een verbouwing van hun huis. Maanden van verplicht thuis blijven en thuiswerken kunnen je namelijk andere inzichten geven over hoe je wil wonen. Of je bent gewoon uitgekeken op je bestaande woning en toe aan iets nieuws. Een terrasoverkapping aan je huis kan dan de perfecte oplossing zijn. Een dergelijke serre aanbouw laat je je al vroeg in het voorjaar buiten zitten en je rekt dat buitenleven in het naseizoen ook behoorlijk op. Zeker met een glazen schuifwand heb je namelijk het gevoel dat je buiten zit.

Het hele jaar door van je tuin genieten

Door bovengenoemde overkapping zit je, als je de glazen schuifdeur dicht doet, uit de wind en mocht het toch nog te koud zijn, dan kun je altijd een terrasverwarming aanzetten. Daardoor kun je dankzij een tuinoverkapping eigenlijk het hele jaar door van je tuin genieten en maak je je binnen leefruimte een stuk groter… en dat allemaal dankzij een vrij simpele serre aanbouw.

Weinig onderhoud

Een belangrijk voordeel van een glazen overkapping als serra zijn dat deze makkelijk schoon te houden zijn. Er kan wat aanslag op het glas komen als je er in de winter wat minder aandacht aan hebt besteed, maar dat gaat er met een emmer warm water met een sopje zo weer vanaf, waarna deze er weer direct als nieuw uit ziet. Hierdoor blijft zo’n overkapping van glas zijn luxueuze uitstraling houden, een groot voordeel van een dergelijke overkapping, omdat je niet veel tijd aan onderhoud kwijt bent.

Veel opties wat betreft overkappingen

Glazen overkappingen zijn in meerdere uitvoeringen te koop. Zo kan een veranda uitgevoerd worden mét of zonder dakoversteek en met een voorgehangen dakgoot of geïntegreerde goot. Een vaak gekozen dakvorm is het lessenaarsdak, maar andere dakvormen zoals trapezium, zadeldak, en lessenaarsdak met verspringende wand of goot zijn ook mogelijk. Door al deze mogelijkheden kan je met een glazen overkapping flink wat extra ruimte creëren, waardoor tevens de woning in waarde toeneemt. Bij experts zoals solundo.nl kun je dankzij een handige configurator checken wat de opties voor jou zijn.

Weinig last van buitengeluiden door een goede demping

Het glas van tegenwoordig is heel erg geluidsdempend. Hierdoor verdwijnen omgevingsgeluiden voor een groot deel én je hoort de neerslag een stuk minder. Voor veel mensen was die neerslag vroeger een reden om geen glazen overkapping te nemen, omdat dit geluid oorverdovend kon zijn. Dat is nu dus grotendeels verdwenen.

Modern glas heeft een lange levensduur

Naast het feit dat modern glas geluidsdempend is, is het ook veel sterker waardoor het veel langer mee gaat. Deze duurzaamheid is ook verbeterd doordat glas niet meer krasgevoelig is. Vroeger kraste glas erg makkelijk. In deze krassen kwam dan vuil, wat het glas dof maakte. Vooral voor een buitenhoek is dat erg vervelend. Met modern glas heb je daar dus geen last meer van.

Verschillende typen van gebruik

Een glazen overkapping kan je op verschillende manieren gebruiken. Veel mensen gebruiken hem als terrasoverkapping, soms in combinatie met één of meerdere zijwanden. Je zit dan droog, uit de wind en de tuinmeubelen kunnen gewoon blijven staan. Een andere mogelijkheid is om de overkapping als veranda te gebruiken. De extra ruimte die dan ontstaat kan je dan eventueel nog extra verwarmen of ventileren. Bij aanschaf van een overkapping is het aan te raden om te letten op de uitbreidingsmogelijkheden. Misschien heb je aanvankelijk nog niet zo’n behoefte aan een schuifpui of openslaande deuren, maar dat kan in de toekomst natuurlijk veranderen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
hor Previous post Nu is de tijd om een hor aan te schaffen!
slimme tuinverlichting Next post 3 handige opties van slimme tuinverlichting