Read Time:2 Minute, 7 Second

De gevel mag dan wel niet meer lijken dan een detail als het gaat om de look van je woning, het is wel degelijk een belangrijk onderdeel. Maar al te vaak wordt de gevel een beetje verwaarloosd op het vlak van onderhoud en renovatie, terwijl de impact ervan op de algemene uitstraling van het pand groot is.

Als je je woning of bedrijf een extra dimensie wil geven en meteen een goede indruk wil maken op bezoekers of voorbijgangers, dan is het zeker een goed idee om je gevel te laten renoveren, of reinigen. Maar wanneer is welke aanpak nu een goed idee? Een vraag die in onderstaand overzicht wordt beantwoord!

Gevelrenovatie of gevelreiniging – wat is het verschil?

Gevelrenovatie en gevelreiniging zij wel degelijk twee verschillende zaken en een duidelijk overzicht hebben op de verschillen is van belang als je het beste uit je woning wil halen.

Gevelrenovatie heeft betrekking op het verbouwen van de gevel als geheel of van bepaalde onderdelen. Dit is de beste aanpak als die gevel onherstelbaar beschadigd is of zou oud dat hij afbrokkelt en lelijke sporen van slijtage vertoont. Een renovatie wordt best gedaan door een professional, aangezien deze over alle nodige kennis, materialen en inzichten beschikt om het werk tot een goed einde te brengen. De renovatie van een gevel omvat onder andere het opnieuw leggen van metselwerk, het herschilderen van de gevel, en nog veel meer werkzaamheden.

Een gevelreiniging uitvoeren is de beste aanpak als het gaat om een gevel die is beschadigd of vervuild maar waarvan de basis en structuur nog intact zijn. Gevels die bijvoorbeeld door weer en wind zijn aangetast, waar zich vocht of schimmels in ophopen en waarbij verkleuringen hebben opgetreden, worden het beste op professionele wijze gereinigd. Het voordeel van deze grondige aanpak is dat de gevel er snel weer als nieuw uitziet, maar dat je er wel niet heel veel voor hoeft te betalen!

De beste ingreep voor jouw gevel kiezen

Het belang van de gevel voor de uitstraling en feel van een woning of pand mag zeker niet onderschat worden. Zowel het renoveren van een gevel als het reinigen ervan bieden heel wat voordelen maar beide garanderen dat de uitstraling van je pand er beter op wordt. Laat je het werk door een professionele renovatiebedrijf doen, dan kan je er daarbij zeker van zijn dat het resultaat perfect aan je verwachtingen voldoet – en dat je nieuwe gevel lang zal meegaan. De gevelrenovatie of gevelreiniging kosten die bij het werk komen kijken, zijn het dus hoe dan ook waard!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
traprenovatie Previous post Een nieuwe trap kopen of uw oude trap renoveren? Er is meer mogelijk dan u denkt
triple glas Next post Nog duurzamere isolatie met triple glas