Read Time:2 Minute, 10 Second

Een nieuwe woning betreden is natuurlijk ontzettend leuk en spannend. Een uniek moment in je leven! Je krijgt de kans om alles weer helemaal naar eigen smaak in te richten en van een kaal huis een nieuw, fijn en warm thuis te maken. Maar naast het feit dat een nieuwe woning ontzettend leuk is, zijn er ook best wat dingen waar je over na moet denken. We zetten de praktische zaken die jij moet regelen bij je nieuwe woning dus ook graag even voor je op een rijtje.

1. Sluit je verzekeringen af

Betreed je een nieuwe koopwoning? Dan is een opstalverzekering verplicht. Je opstalverzekering dekt de schade aan de woning zoals bijvoorbeeld lekkages of brand. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een inboedelverzekering af te sluiten welke je dekking biedt tegen schade aan de inboedel die niet aan de woning vast zit. Beide verzekeringen zijn ten zeerste aan te raden; zeker wanneer het om een koopwoning gaat!

2. Het controleren van je inventaris

De kans is groot dat je voor de verhuizing een inventarisatielijst hebt gemaakt met hierop alle spullen die je hebt ingepakt. Wanneer je aan het uitpakken gaat kun je deze lijst erbij pakken om op deze manier zeker te zijn van het feit dat je alle items mee hebt genomen. Mocht er iets missen, dan weet je meteen waar je aan het zoeken kunt gaan!

3. Eventuele verhuisschade indienen

Heb je gebruik gemaakt van de service van een verhuisbedrijf? Dan is het uitpakken van je inventaris ook het moment waarop je eventuele verhuisschade indient. Beschadigde spullen moeten gemeld worden bij het verhuisbedrijf en de schade kan makkelijk geclaimd worden met behulp van een schadeclaim formulier.

4. Je koelkast aansluiten

Ook zeker niet onbelangrijk is het aansluiten van je koelkast en vriezer. Na de verhuizing moeten beide apparaten zo’n 8 tot 12 uur ‘rust’ hebben in een rechtopstaande positie. Zet ze op hun eindlocatie en laat ze hier een dagje staan, zo geef je de koelvloeistof de tijd om te bezinken en kan eventueel schuim verdwijnen. Hierna kun je de koelkast en vriezer aansluiten en inladen.

5. Je adreswijziging controleren

Maak een lijstje van alle instanties waar jij een adreswijziging hebt doorgegeven en controleer de komende dagen en weken of de post allemaal op het nieuwe adres aankomt. Maak eventueel gebruik van de doorstuurservice van PostNL om het makkelijk te kunnen controleren. 

6. Hang een naambordje op

En als finishing touch is het dan tijd om officieel je naambordje op de deur (of de muur naast de deur) te hangen. Nu is de woning écht van jou!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kamillethee Previous post Slapen als een roosje met deze slaapkamer tips
Next post Een slaapkamer uit jouw dromen