Read Time:2 Minute, 25 Second

Met onze tips voor de perfecte slaapkamer

Wie zijn huis aan het verbouwen is, maakt zich over veel dingen zorgen: hoe kan de tafel het beste worden gepositioneerd? Heb ik genoeg ruimte voor gasten? Is het gastentoilet uitnodigend genoeg? Waar leg je je schoenen als je binnenkomt? Vaak vergeet je hier de kamer waar je een groot deel van je dag door brengt: de slaapkamer. Bijna geen enkele andere kamer is zo belangrijk voor ons welzijn als de kamer waarin we regelmatig slapen. Om je te helpen goed en regelmatig te slapen, hebben we een paar tips samengesteld om de perfecte slaapkamer te realiseren. Wie nog meer informatie wil hebben, vindt in dit gratis E-book over slapen veel wetenswaardig en interessante feiten. 

De kleurkeuze

Het motto “less is more” is hier duidelijk van toepassing. Een paar kleuraccenten, foto´s of een kleurtje op de muur zijn zeker niet uit den boze. Belangrijk is echter dat het totaalbeeld rustig en ontspannen is. Dus geen felle kleuren of wilde kleurovergangen. Jouw favoriete knalkleur kun je dus beter op andere plaatsen in het huis aanbrengen dan op het plafond van de slaapkamer. 

Het meubilair

Ook hier moet men zich beperken tot een paar meubels. De lucht moet kunnen circuleren om een goede nachtrust te kunnen realiseren. Zorg daarnaast in ieder geval voor een comfortabel bed. De positie van het bed is hierbij zeer belangrijk! 

Voordat je het plaatst kun je even uitproberen met een deken en een kale vloer waar in de kamer jij je het beste voelt. Sommigen liggen bijvoorbeeld graag bij het venster, anderen willen de deur in de gaten houden. Zoek voor jou de ideale plek uit.

De verhoudingen

Zorg voor de juiste verhoudingen in de slaapkamer. Denk en plan eerst hoe jouw ideale slaapkamer er uitziet en ga daarna opzoek naar het meubilair. Voorkom een volgepropte kamer door eerst te analyseren hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en welke meubels niet kunnen ontbreken. Zorg dat de meubels bij elkaar passen: een klein bed in combinatie met een klein nachtkastje etc. 

De kamer

Niet elke kamer is geschikt als slaapkamer. De perfecte slaapkamer heeft een groot raam om overdag te ventileren en kan ’s nachts bijna volledig verduisterd worden. Bovendien mag het niet te groot zijn, want je kunt geen gevoel van comfort creëren in een te grote kamer. 

© vladislav-muslakov unsplash

Verbod om te werken

Zorg dat je niet in de slaapkamer werkt. Wanneer het niet te vermijden is dat je in het zicht van de slaapplaats werkt, zorg er dan voor dat de werkplek na afloop van het werk optisch te verbergen is. Zelfs een eenvoudige doek kan de hersenen helpen om de ruimte anders waar te nemen en het niet langer te associëren met het werk. 

Wanneer je al deze instructies opvolgt, staat niets een rustige nachtrust in een prachtig ingerichte slaapkamer in de weg. 

Uitgelichte afbeelding: © olexandr ignatov unsplash

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
nieuwe woning Previous post Nieuwe woning? 6 zaken om te regelen
huisdieren design meubels Next post Design meubelen voor huisdieren