Read Time:2 Minute, 33 Second

Er zijn heel veel mensen die ervoor kiezen om te gaan verhuizen. Heb jij net een deal gesloten om te verhuizen? Dan wil je je nieuwe huis natuurlijk graag mooi inrichten. In veel gevallen gaat dat best goed, maar je hebt nu eenmaal niet gestudeerd als binnenhuisarchitect of woningstylist. Het is dus best lastig om je inrichting echt helemaal perfect te krijgen. Wil jij graag je slaapkamer (opnieuw) inrichten? Vraag advies of laat je slaapkamer inrichten door een professional!

Veelgemaakte fouten in het slaapkamer interieur

Bij het inrichten van de slaapkamer gaan regelmatig dingen fout. Dit zijn fouten die veel worden gemaakt:

  • Te felle kleuren, waardoor de slaapkamer te levendig wordt en het moeilijk is om er tot rust te komen.
  • Teveel of te weinig met elkaar matchen, waardoor de slaapkamer óf oersaai, óf te rommelig oogt.
  • Een te groot of juist een te klein bed, wat niet in verhouding is met de slaapkamer afmeting.

Er worden nog veel meer fouten vaak gemaakt, bijvoorbeeld in de kleurstelling of het kiezen van de juiste combinatie meubels. Alleen dit is al een goede reden om de complete slaapkamer inrichten in overleg te doen met een adviseur die hier verstand van heeft. Zo voorkom je teleurstelling of een oneindig project terwijl je slaapkamer nét niet helemaal perfect is.

De slaapkamer is de meest gebruikte ruimte

De slaapkamer is eigenlijk nog belangrijker dan de woonkamer of de badkamer. In de slaapkamer breng je gemiddeld de meeste tijd door. Daarom is het belangrijk dat je er goed tot rust kunt komen en dat je je er fijn voelt. Het juiste bed is daarbij natuurlijk de hoofdzaak. Je kunt alleen lekker slapen met een mooi en goed bed waar je kunt genieten van je comfort. Een bed kopen is dus een belangrijke stap bij het inrichten van je slaapkamer. Het beste vraag je hier advies over van een professional, want er is ontzettend veel keus. Zo kun je kiezen tussen een bed of een boxspring en zijn er ook nog eens heel veel soorten en maten bedden te vinden. 

Kleuren, vormen en en maten combineren

Een goede professional weet alles over de inrichting van een huis. Hij of zij kan je dus ook goed helpen bij het inrichten van de slaapkamer. Natuurlijk gebeurt dat aan de hand van wat jij mooi vindt. Het kan enorm helpen als je van tevoren alvast een moodboard maakt. Daarop verzamel je afbeeldingen van slaapkamer decoraties en meubels die je mooi zou vinden. De adviseur helpt je vervolgens bij het combineren van de juiste kleuren, vormen en maten voor de perfecte inrichting van je nieuwe slaapkamer.

Een verhuizing is hét moment om na te denken over je nieuwe interieur. Wat houd je hetzelfde en wat wil je vooral anders? Het is ook de perfecte gelegenheid om de slaapkamer te laten inrichten door een goede adviseur. Je zult merken dat je slaapkamer mooi gestyled wordt en helemaal naar je smaak wordt ingericht. Zo heb je een heerlijke plek om te kunnen ontspannen en waar je lekker kunt slapen. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
duurzame energie Previous post Kies voor groen en stap over op duurzaam gas en licht!
groeneenergie Next post 3 milieuvriendelijke ideeën voor je thuiskantoor