Read Time:2 Minute, 18 Second

In Nederland wonen brengt als voordeel met zich mee dat je zelf een keuze kunt maken wie je als leverancier kiest voor je energievoorziening. Op deze manier kun je er van verzekerd zijn dat de door jou verbruikte energie afkomstig is uit volledig groene energiebronnen en jouw carbon footprint tot een minimum wordt beperkt. Want ook jij wilt, waar mogelijk, een bijdrage kunnen leveren aan een schonere toekomst. Door te kiezen voor een duurzaam interieur en een groene energieleverancier kun jij ook je bijdrage leveren. 

Klimaatverandering is een feit en ook al zijn de gevolgen in een land  als Nederland nog niet zo zeer te bemerken, het is jou en vele anderen toch niet ontgaan dat de zomers in Nederland steeds warmer worden, de droogte steeds verder toeneemt en weerpatronen steeds grilliger worden.  De herinneringen aan schaatsen uit je kinderjaren zijn over de afgelopen jaren beetje bij beetje vervaagd, omdat het ’s winters zelden nog genoeg vriest om weer eens met gevette ijzers het ijs op te gaan. 

Het gebruik van fossiele brandstoffen is een oorzaak van klimaatverandering

Het is gedurende de afgelopen jaren meer dan duidelijk geworden, dat het gebruik van fossiele brandstoffen een van de voornaamste oorzaken is van het veranderende klimaat. De opwarming die onherroepelijk door blijft zetten, zou echter voor een groot deel tot stilstaan gebracht kunnen worden, als er gekozen zou worden voor energie die is opgewekt uit natuurlijke hulpbronnen. 

Zelf heb je er daarom voor gekozen om jouw gas en licht af te nemen bij een erkende leverancier van groene energie, waardoor jij weet dat de geleverde stroom 100% in Nederland is opgewekt door middel van wind- en zonne-energie. In samenwerking met tientallen lokale initiatieven die zijn gestart door projectontwikkelaars, corporaties en zonnecollectieven, wordt een volledige groene stroomvoorziening gegarandeerd.

Gas wordt geproduceerd uit biomassa en stroom uit zonne- en windenergie

Daarnaast is de gasproductie gebaseerd op biomassa. Groen gas, ook wel biogas genoemd, wordt gemaakt van mest, gft afval en andere reststromen. De bacteriën die leven in de biogasinstallaties, zetten afval om in biogas. Dit proces is CO2 neutraal. Het CO2 dat vrijkomt draagt niet bij aan het broeikaseffect. Daarnaast kan biogas oneindig worden opgewekt. Dit is met aardgas niet het geval. 

Kiezen voor een groene energieleverancier heeft op deze manier een duurzame impact. Je draagt niet langer bij aan de schadelijke gevolgen die het gebruik van fossiele brandstoffen met zich meebrengen. Zorg ervoor dat je een energieleverancier kiest waarvan alle energie in Nederland wordt geproduceerd, zodat je er ook niet bang voor hoeft te zijn dat er gesjoemeld wordt met de herkomst van je energie. 

Het is vandaag de dag makkelijker dan ooit om over te stappen op 100% groene en duurzame energie!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
tuin herfstklaar maken Previous post Dit zijn dé ingrediënten om jouw tuin herfst- en winterklaar te maken!
Laat je slaapkamer inrichten Next post Nieuw huis? Laat je slaapkamer inrichten!