Slaapkamer Decoratie

De slaapkamer is een plek waar mensen veel relatief veel tijd door brengen. Veel van deze tijd is echter wel slapend, maar toch is de slaapkamer wel een plekje waar jij (en je partner) echt je zelf kunt zijn. Een plek waar je tot rust kunt komen, maar waar je ook graag sfeer creeert. Daarom is de slaapkamer decoratie ook zo belangrijk. Natuurlijk ligt de basis van de slaapkamer inrichting in de verschillende meubels, het bed, de gordijnen etc, maar de echte finishing touch geef je mee met de door jou samengestelde slaapkamer decoratie. slaapkamer decoratie

Slaapkamer decoratie, waar begin je?

Voorafgaande aan het kiezen van verschillende decoratieve materialen is het belangrijk om de juiste verfkleuren voor de slaapkamer te kiezen. Omdat de slaapkamer een plek is waar je voornamelijk voor komt om uit te rusten, is het belangrijk om ook kleuren uit te kiezen die kalmte en rust uitstralen. Voor het creeren van sfeer in de slaapkamer is de kleur die je kiest één van de belangrijkste factoren. Zo heeft iedere kleur een ander effect op de slaapkamer en kan dus iedere kleur voor een compleet andere sfeer zorgen.

Lichte kleuren

Met lichte kleuren in de slaapkamer, kan je een slaapkamer creeeren waar je echt goed kunt uitrusten, lichte kleuren zorgen er tevens voor dat de ruimte groter lijkt. Wanneer je een kleine slaapkamer het, wordt er vaak de voorkeur gegeven aan lichtere tinten boven donkere tinten.

Accentwand

Wat ook tot de slaapkamertrends van de afgelopen jaren behoort is de zogenaamde accentwand. Hierbij worden 3 wanden van de slaapkamer in een neutrale kleur geverfd en wordt er bij 1 wand gekozen voor een andere kleur. Wil je een accentwand in de slaapkamer, dan kun je hiervoor het beste de wand achter het bed gebruiken. Een accentwand kan erg leuk zijn in allerlei kleuren, daarnaast kun je ook behang met een leuk motief gebruiken voor het bekleden van de accentwand.

Slaapkamer decoratie hoeft niet duur te zijn

Het decoreren van de slaapkamer hoeft echt niet duur te zijn. Er zijn allerlei manieren om met slaapkamer decoratie een leuke sfeervolle ruimte neer te zetten. Hieronder enkele tips hoe je de slaapkamer met leuke decoratie kunt upgraden.

Een tapijt

Tapijten zijn er in allerlei maten, vormen en kleuren. Een leuk tapijt die past bij de kleuren van de slaapkamer is een leuke toevoeging aan het geheel, daarnaast is het heerlijk zacht aan je voeten als je ‘s ochtends het bed uit stapt.

Fotolijstjes

Als je je kamer wilt personaliseren met slaapkamer decoratie, dan zijn fotolijstjes met persoonlijke foto’s onmisbaar. Fotolijstjes kun je in allerlei winkels kopen in verschillende, kleuren, vormen en maten voor heel uiteenlopende prijzen. Fotolijstjes staan erg leuk op een commode maar kunnen ook als een collage aan de muur een erg leuk effect geven.

Kussens

Met een bed met veel kussens kun je een stijlvol en luxueuze setting neerzetten. Het leuke van kussens is dat je er makkelijk een andere sloop omheen kunt doen, waardoor je een compleet ander look kunt creeeren. Een van de slaapkamertrends van de afgelopen tijd is het gebruiken van kussens met vele opvallende patronen.

Kaarsen

Wil je echt sfeer creeeren in je slaapkamer, dan mogen kaarsen niet aan je slaapkamer decoratie ontbreken. Ook al steek je de kaarsen niet geregeld aan, dan zijn kaarsen in verschillende vormen en kleuren ook als decoratie erg leuk. Kaarsen kun je bijvoorbeeld op een leuke schaal op een tafel of kastje neerzetten.

Bloemen en vaasjes

Voor de complete woninginrichting geldt het feit dat bloemen wonderen doen voor de sfeer. Door enkele bloemen in leuke vaasjes te plaatsen breng je naast sfeer ook leven in de slaapkamer. Ook wanneer er geen bloemen in de vaasjes staan, kunnen de vaasjes nog steeds dienen als slaapkamer decoratie.