Read Time:3 Minute, 2 Second

Voor muziekliefhebbers zijn ze echt onmisbaar: kwalitatief goede speakers in de woonkamer gebruiken! Want wat is er lekkerder en relaxter dan, lekker weggezakt in de zithoek, via een wifi audioset te genieten van je favoriete rocksongs of van heerlijk ontspannende klassieke muziek? Het antwoord op deze vraag is: niet veel! Maar hoe kies je nu goede boekenplank speakers uit, een soundbar of een wifi audioset om vanuit je hoekbank van te kunnen genieten? En wat is een soundbar eigenlijk?

De tips hieronder helpen je om de beste luidsprekers voor thuis uit te kiezen en lekker een muziekje te luisteren. Ondertussen, terwijl de boxen op een mooi dressoir staan, neem jij plaats in je comfortabele zithoek en pak je natuurlijk een lekker alcoholisch drankje of een frisdrank mee.

1. Welke soort audioset is wenselijk?

Bepaal voor jezelf eerst waarvoor je goede speakers in de woonkamer wilt gebruiken en wifi audioset past bij deze wensen. Gaat het puur om het beluisteren van relaxmuziek vanuit de zithoek in je woonkamer? Wil je graag een goed geluid vanwege de Netflix-series die je regelmatig vanuit je hoekbank kijkt? Ga je voor een thuisbioscoop, dan kun je het beste voor een soundbar met minstens vier goede speakers kiezen. Maar wat is een soundbar? Soundbars zijn langwerpige geluidsboxen, die gebruik worden om het geluid van televisies, computers of telefoons goed te versterken en te verbeteren. Soundbars zijn dan ook ideaal als je thuis een home cinema wilt creëren.

JBL Bar 2.1 Deep Bass Zwart – Met draadloze subwoofer – Zwart
Samsung HW-Q90R – Soundbar – Grijs
Philips TAPB405/10 – Smart soundbar met subwoofer – Zwart

2. Plekken waar je de speakers kunt neerzetten

Voor een optimale geluidservaring is het belangrijk dat je de boxen goed over de kamer verspreid. Koop bijvoorbeeld een mooi dressoir om je boxen op te zetten, verspreid over de ruimte waar je de home cinema set installeert. Een goede optie zijn ook boekenplank speakers. Op de planken van boekenkasten is vaak nog wel ruimte over om een paar mooie boxen neer te zetten. Dit staat niet alleen stijlvol, maar zorgt ook voor een woonkamer met een rijke en unieke geluidservaring.

Bose SoundTouch 10 – Wit
Sonos One – Wit

3. Let op de kwaliteit van de geluidsinstallatie

Als je de beste luidsprekers voor thuis zoekt om een ultiem geluid te bereiken, is aandacht voor het soort, merk en type geluidinstallatie natuurlijk ook een cruciaal punt van aandacht. Het is verstandig om bij de aankoop van een hifisysteem, soundbar of audioset in combinatie met hoogwaardige boxen van tevoren goed te analyseren welke keuze voor jou het beste is. Koop je jouw set in een fysieke elektronicawinkel, vraag dan sowieso het personeel om advies op maat. Mocht je online gaan zoeken naar de goede speakers in de woonkamer, lees dan op zijn minst goed de reviews door van mensen die het elektronicaproduct eerder hebben gekocht. Wat zijn hun ervaringen? Zijn deze overwegend positief, of worden er per merk en model hifi-apparaten ook opvallende gebreken of tekortkomingen genoemd?

Pioneer FAYOLA 2.1 Wireless Systm White
Harman Kardon BDS 685S – 5.1 Home home cinema set

4. Natuurlijk is ook de prijs en aandachtspunt

Op een soundbar, een homecinemaset of een hifiset met speakers kun je natuurlijk zoveel mogelijk bezuinigen. Maar de vraag is of en zo ja hoe, verstandig dit is. Het ene geluidssysteem is het andere niet, dus daarom kun je het beste voor optimale kwaliteit gaan. Voor kwaliteit betaal je doorgaans iets meer, maar dan heb je wel de garantie dat je jarenlang vooruit kunt met een homeaudio set die tegen een graag en zuiver geluid biedt en tegen een stootje kan.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
efficient verhuizen Previous post Efficiënt verhuizen: de checklist
inboedelverzekering Next post Tips voor inboedelverzekeringen