Read Time:2 Minute, 11 Second

Hoera, Ik heb weer eens een koopje op de kop weten te tikken. Ook dit keer is het een online vondst (net als mijn stoelen van een paar blogs terug). Ik kan je ten zeerste aanraden om met regelmaat rond te snuffelen op websites zoals marktplaats, vlooienmarkten en tweedehands winkels. Je kunt er de mooiste dingen vinden! De kunst is om je voor te stellen hoe iets eruit kan komen te zien na een opknapbeurt. Veel mensen kunnen dat niet, en laten die ‘troep’ dus staan. Maar vaak is het na een beetje verf en een schoonmaak beurt een prachtstuk voor in je huis. Deze twee krukjes vond ik voor $10,- (dat is ongeveer 7 euro), en hoewel ze in slechte staat waren en de foto van de advertentie belabberd was, zag ik twee potentiele juweeltjes.

p1013904 p1013908 p1013911 p1013914 p1014044

p1013852

Nadat ik ze had opgepikt gebruikte ik ze in originele staat voor een fotowedstrijd waarbij je rustieke elementen in een modern interieur moest verwerken. En met succes: ik won met de badkamer foto de eerste prijs!

 

Maar na deze wedstrijd wilde ik nog langer plezier hebben van de krukjes. De gele kleur past niet in ons huis en bij het witte krukje bladderde de verf van het onderstel af. Tijd voor een opknapbeurt dus.

p1013921 p1013919

Als eerste heb ik met een staalborstel alle losse verf van de krukje verwijderd. Daarna is het tijd om te schuren, hierdoor wordt het oppervlak weer mooi egaal en hecht de nieuwe verf goed. De laatste stap in de voorbereiding is het schoonmaken. Je wilt namelijk dat alles schoon en vetvrij is voordat je gaat verven.

Nu begint het leukste gedeelte van opknappen. Verven! Ik heb het gele krukje geverfd met een grijze hoogglans. Omdat ik maar een klein beetje nodig had, was het allerkleinste blikje al genoeg. De verf dekte in één keer, dus ik heb zelfs nog over.

Van het witte krukje spoot ik het onderstel over met een spuitbus witte verf geschikt voor metaal. Het zitgedeelte heb ik geschuurd en een nieuw laagje bescherming gegeven met wat Deense olie. Ik vond het ruwe karakter van dit krukje erg leuk en heb uiteindelijk besloten om het zo te laten. Als je hier niet van houdt kun je er natuurlijk ook voor kiezen om dit ook te verven.

p1013844 p1014014 p1013985 p1014024

Nu sjouw ik mijn krukjes van hot naar her in ons huis. Ik gebruik ze als plantenstandaard, om mooie spulletjes extra te benadrukken en als extra zitplek wanneer er vrienden langs komen.    Ze zorgen voor extra sfeer en uitstraling in ons huis, ze zijn het bewijs dat niet alles nieuw of duur hoeft te zijn! Yay!  

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Bespaar jij al op je energiekosten?
Next post Zelf een accentmuur schilderen