Read Time:2 Minute, 36 Second

Ik was al tijden op zoek naar een mooi en betaalbaar bad rekje. Maar ik had niet veel succes. Ze waren niet in de juiste stijl, of ze waren zo duur dat ik mezelf niet kon overtuigen dat dit echt een goede investering was. En dat zegt nogal wat – ik ben een kei in het bedenken van strategien waardoor het echt héél logisch is item x aan te schaffen.

Als een plantenpot oorspronkelijk $100 kost, maar tijdens de uitverkoop betaal je er maar $ 40 voor, dan heb je dus $ 60 over om aan iets anders uit te geven. Toch?! Ook als je in eerste instantie helemaal niet van plan was om een plantenpot te kopen.

De plaatselijke bouwmarkt heeft momenteel opheffingsuitverkoop. Ik was helemaal in mijn element, en heb er allerlei spullen gekocht voor een aantal DIY (do it yourself) projecten die ik graag met jullie wil delen. De eerste is dus de bath caddy.

Wat heb je nodig:

  • Hout
  • Beits/ olie
  • Leer
  • Lijm
  • Siernagels

zelf-een-badrekje-maken

Als eerste moet je de breedte van je bad weten, je rekje moet natuurlijk de juiste maat krijgen! Vervolgens ga je op zoek naar een mooie houten plank. Ik heb gekozen voor eikenhout, de kleur past prachtig bij de rest van onze badkamer. Maar je kunt natuurlijk voor een andere houtsoort gaan. Vraag wel even na of het hout geschikt is voor de badkamer, aangezien het er vochtig is.

badrekje-maken

Vervolgens behandel je de plank met beits of olie. Er zijn verschillende producten die hiervoor geschikt zijn. Olie is op terpentine basis. Beits kan zowel op terpentine als op waterbasis, je plaatselijke bouwmarkt of verfwinkel kan je helpen de juiste keuze te maken.

Volg de instructies zoals beschreven op het product dat je hebt gekozen, in mijn geval heb ik twee laagjes olie met een oude doek aangebracht.

Nadat de olie of beits goed droog is, is het tijd om de handvatten te maken. Ik heb bij een online winkel een strook leer gekocht. Er zijn veel verschillende kleuren en breedtes beschikbaar. Ik heb voor dit project gekozen voor de kleur ‘tan’ en het is 3 centimeter breed.

Speel met het leer om te kijken hoe je de handvatten precies wilt hebben. Hoe langer het stuk leer, hoe verder ze omhoog zullen staan. Zorg er in ieder geval voor dat er genoeg ruimte is om ze daadwerkelijk als handvat te gebruiken. Als de leren strip te kort is, is het lastig vastpakken.

Als je eenmaal hebt besloten hoe het moet worden, is het tijd om de handvatten te gaan lijmen. Gebruik een sterke lijm die zowel hecht aan hout als aan leer, en volg de instructies.

Smeer het uiteinde van het leer in met lijm, in mijn geval heb ik daarvoor aan beide kanten 3 centimeter gebruikt. Vervolgens bevestig je het leer op de plank en laat je het goed drogen.

badrekje badrekje-zelf-maken maak-je-eigen-badrekje

Als je het leuk vindt kun je als decoratie nog een leuke siernagel toevoegen. Op die manier wordt je tray nog meer persoonlijk. Ik heb gekozen voor een witte nagel, hierdoor krijgt mijn bath caddy een extra scandinavisch uiterlijk.

Veel plezier met je knutsel projectje!

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Trendy kapstokken
Next post Maak je eigen moodboard