Read Time:3 Minute, 0 Second

Thuis duurzamer omgaan met je energie is mogelijk. Zo kun je energie vergelijken en een groen energiecontract kiezen. Ook kun je ervoor kiezen om een slimme thermostaat aan te schaffen. Een slimme thermostaat helpt je besparen op je energierekening door meer controle op je energieverbruik. Bovendien is deze vaak eenvoudig te bedienen via een app op je tablet of smartphone. Zo hoef je niet meer thuis te zijn om je elektra te regelen. Slimme thermostaten zijn er inmiddels van veel merken, dus het is lastig om er een uit te kiezen. We stelden een top 5 van beste slimme thermostaten voor je samen aan de hand van gebruikerservaring en onze eigen beoordelingen.

1. Nest Learning Thermostat

De Nest Learning Thermostat 3e generatie is misschien wel de meest bekende slimme thermostaat en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Deze is ook te koppelen aan Homey en Google Assistant. Het verschil met de tweede generatie Nest is dat nu ook de cv-ketel kan worden aangestuurd. Hierdoor kun je nog meer besparen dan voorheen. Een handige functie van de thermostaat is de ingebouwde bewegingssensor die registreert of er iemand in huis is. In het overzicht in de app kun je de energie verbruik analyseren en zo kijken waar je kunt besparen. De Nest Learning Thermostat kost € 229,- en gratis bij een 4-jarig contract van ENGIE of een 5-jarig van contract Essent.

2. Tado slimme thermostaat

De Tado is onder andere te gebruiken met de Apple HomeKit, Alexa, Google Assistant en IFTTT. Niet alleen is de thermostaat zelflerend, ook houdt deze rekening met het weer in de omgeving. Ook deze thermostaat geeft je aan de hand van de app inzicht in je energieverbruik en laat je zo de energie vergelijken die je op verschillende dagen verbruikt. Bovendien heeft hij aparte slimme radiatorknoppen die je kunt bestellen, waarmee je zoneregeling installeert. Een fijne functie is het detecteren van open ramen, waardoor je energieverspilling voorkomt. De Tado slimme thermostaat kost € 199,-.

3. Nefit Moduline Easy

De Nefit Moduline Easy heeft een mooi strak design waardoor hij gezien mag worden. De thermostaat is via een app op je tablet of telefoon op afstand aan te sturen en houdt je op de hoogte wanneer de cv-installatie gevaar loopt. Daarnaast wordt gedetecteerd of er iemand thuis is en zullen de temperatuur en verlichting daarop aangepast worden. De Nefit Moduline Easy is zelflerend en ook met Geofencing kun je de thermostaat gebruiken. Een nadeel van deze slimme thermostaat is dat hij alleen met Homey werkt. De Nefit Moduline Easy kost € 199,-.

4. Anna intelligente thermostaat

Ook Anna is alleen te gebruiken met Homey, maar heeft mooie functies en ziet er elegant uit. De slimme thermostaat Anna komt uit Nederland en is zelflerend. Een van de functies van Anna is dat ze rekening houdt met het weer buiten bij het regelen van de temperatuur in huis. Je kunt Anna ook op gezette tijden laten in- en uitschakelen en dagelijkse routines vastleggen. De Anna intelligente thermostaat kost € 224,95 en is uitsluitend verkrijgbaar in combinatie met een abonnement van € 3,99 per maand.

5. Netatmo slimme thermostaat

De Netatmo thermostat is te gebruiken met Apple HomeKit, IFTTT en Homey. De thermostaat is zelflerend en heeft een autoadapt functie waarmee er wordt voorspeld wanneer jij de verwarming aan wilt hebben. Deze functie werkt door de buitentemperatuur en isolatie van het huis te meten. Dit is uiteraard een functie die je enorm laat besparen op de energierekening. Wanneer je de woning verlaat schakelt de thermostaat zichzelf uit. De Netatmo slimme thermostaat is voor een relatief lage prijs verkrijgbaar en kost € 159,-.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
velvet meubels Previous post Velvet is dé trend van 2019!
speelgoed opbergen in woonkamer Next post Last van rondslingerende troep in je woonkamer? Hier een aantal handige opbergtips