Read Time:2 Minute, 22 Second

Laminaat behoort tot één van de meest gekozen vloersoorten. Het is tegenwoordig in veel verschillende designs en kleuren verkrijgbaar en je kunt laminaat zelf heel gemakkelijk leggen. Dit komt ook omdat goede kwaliteit laminaat is voorzien van een groef, waardoor het laminaat gemakkelijk in elkaar te klikken is. Maar wist je dat laminaat niet alleen op de vloer gelegd kan worden? Heb je er wel eens over gedacht om laminaat op de muur te bevestigen? Het is misschien niet zo gebruikelijk als laminaat op de vloer, maar laminaat op je muur zal de ruimte zeker een bijzondere uitstraling geven.

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/476255729330062778/

Voordelen van laminaat op de muur

Laminaat op je muur bevestigen heeft enkele voordelen. Je kunt het om esthetische redenen doen, omdat je bijvoorbeeld de vloer wilt laten doorlopen in muur. Hierdoor kun je kiezen om enkel het onderste gedeelte met laminaat te bekleden of de gehele muur. Met laminaat op de muur kun je ook een beschadigde en lelijke muur gemakkelijk wegwerken. Dit voorkomt dat je veel werk hebt om je muur weer glad te maken of dat je een voorzetmuur moet plaatsen. Een ander voordeel is dat laminaat niet direct op de muur wordt aangebracht. Je monteert eerst een geraamte van houten latten tegen de muur waar de laminaat tegenaan komt. Dit brengt de mogelijkheid met zich mee om alle losliggende kabels netjes achter de muur te verbergen. Laminaat op de muur aanbrengen is niet zo heel moeilijk, dus vrijwel iedereen kan dit doen.

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/338614465726658717/

Welke stijl?

In principe wordt je niet beperkt in het design van de muur bij laminaat op je muur. Je kunt laminaat namelijk horizontaal, verticaal en zelfs diagonaal op de muur aanbrengen. Uiteraard, als je laminaat op een bijzondere wijze aanbrengt, zoals diagonaal heb je wel wat meer zaagwerk. Je kunt ook verschillende kleuren of motieven met elkaar combineren, zoals een rand in een andere kleur of design. Eigenlijk zijn ook alle soorten en kwaliteiten laminaat geschikt om tegen de muur aan te brengen.

Hoe laminaat op je muur bevestigen?

Laminaat op je muur bevestigen is niet zo heel moeilijk. Je begint met het aanbrengen van latten op de wand. Eerst lijm je de latten stevig tegen de wand aan en op enkele plekken breng je een schroef aan. Breng je het laminaat horizontaal aan, dan moet de latten verticaal op de muur gemonteerd worden. Wil je het laminaat verticaal aanbrengen, monteer de latten dan horizontaal op de wand aan. Vervolgens begin je vanaf de onderzijde het laminaat aan te brengen. Hierbij hoef je geen schroeven te gebruiken, maar lijm je het laminaat vast aan de latten. De groeven verbinden het laminaat aan elkaar. Als de muur af is, kun je de zijkanten afwerken met speciale hoekprofielen.

Uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/505951339368288381/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Zo maak je een doorgeefluik in de keuken
vuurschaal bbq Next post Heerlijk bakken, braden, grillen en bbq’en in de tuin met een grillring?