Read Time:2 Minute, 50 Second

Als je op zoek gaat naar het beste materiaal voor nieuwe raamkozijnen, kun je overdonderd worden met de verschillende opties en de voor- en nadelen daarvan. Vroeger hadden kunststof kozijnen niet zo’n mooie uitstraling, maar de afgelopen 10 jaar is er op dat gebied een hoop veranderd en kunnen ze concurreren met de mooiste houten kozijnen. Daarnaast zorgt VKGkeurmerk.nl als brancheorganisatie voor een hoge kwaliteitsstandaard en de zekerheid van garantie. In onderstaande blog vergelijken we houten kozijnen met die van kunststof, om jouw keuze makkelijker te maken!

Wat zijn houten kozijnen?

Houten kozijnen worden al vele jaren gebruikt en gaan lang mee als je ze goed onderhoudt. Je hebt de keuze uit zacht hout of hardhout, waarbij zachthout de goedkopere optie is, terwijl hardhout duurzamer is en een langere levensduur heeft.

Wat zijn kunststof kozijnen?

Kunststof raamkozijnen zijn de meest populaire keuze tegenwoordig dankzij hun lagere prijs en het minimale onderhoud dat ze nodig hebben, zeker in vergelijking met andere materialen. Het is ook het meest populaire materiaal bij het plaatsen van dubbele beglazing, dat veel meer voordelen heeft dan enkele beglazing.

Voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben enorm veel voordelen en dus is het niet zo gek dat zij zo populair zijn. Dit zijn de voordelen:

Prijs: Als je een wat kleiner budget hebt bij het vervangen van je kozijnen, dan vind je geen goedkoper materiaal dan kunststof. Zeker de afgelopen jaren is het materiaal erg verbeterd en de prijs gedaald!

Onderhoud: Het schoonhouden van de kozijnen met af en toe een sopje is voldoende om de kozijnen schoon te houden, specialistische behandelingen zijn niet nodig. Daarnaast hoef je dit type kozijn ook niet te schilderen zoals dat bij houten kozijnen wel moet. Dat is toch een klusje dat elke paar jaar om de hoek komt kijken en veel tijd en geld kan kosten.

Duurzaam: Als niet-corrosief materiaal zal kunststof niet roesten of rotten zoals andere materialen zouden kunnen doen. Ze zijn ook bestand tegen alle weersomstandigheden en laten geen vocht in huis omdat ze heel erg goed isoleren.

Veiligheid: Met een stalen kern zijn kunststof kozijnen buitengewoon moeilijk te beschadigen, laat staan ​​dat inbrekers ze als ingang kunnen gebruiken. Het moderne kunststof is namelijk niet kapot te krijgen.

Isolatie: Het plaatsen van dubbele beglazing in de kozijnen van kunststof zorgt voor een zeer goed geïsoleerde woning die helpt om de warmte binnen te houden en het geluid buiten.

Tegenwoordig kun je PVC kozijnen krijgen die eruitzien als hout. Als je voor deze optie kiest, kun je bijvoorbeeld in de woonkamer genieten van de traditionele charme van houten ramen met alle voordelen van een modern kozijn materiaal zoals hierboven beschreven. Afhankelijk van de stijl van het kozijn, zullen de kosten verschillen. Dan is er ook nog het prijsverschil tussen openslaande kozijnen en schuif kozijnen.

Weet je niet zeker wat het verschil is tussen openslaande- en schuif kozijnen? Openslaande kozijnen hebben scharnieren aan de zijkant en openen naar buiten, terwijl schuifkozijnen een beweegbare ramen hebben die evenwijdig aan de andere loopt en naar boven schuift om te openen.

Houten kozijnen hebben de afgelopen jaren ook aanzienlijke verbeteringen ondergaan, waardoor ze duurzamer zijn dan ooit tevoren. Je kunt zelfs enkele, dubbele of driedubbele beglazing in de kozijnen plaatsen. Feit blijft echter wel, dat hout gewoon niet meer kan concurreren met kunststof, des te meer omdat kunststof tegenwoordig ook een hele luxe uitstraling kan hebben!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Zelf kerstkaarten ontwerpen
deurklinken Next post Verschillende soorten deurkrukken