Read Time:2 Minute, 8 Second

Iedere woning heeft ze: deuren. Deuren zijn een belangrijk onderdeel in het interieur. Ze dienen namelijk als scheiding of toegang tot een andere ruimte in huis. Deuren kunnen natuurlijk niet zonder deurgrepen. Maar wist je dat verschillende deurgrepen en deurklinken allemaal een ander effect hebben op het interieur? 

Verschillende soorten deurklinken

Voordat je begint met het beslissen welke piet boon deurbeslag het beste bij je interieur past, is het belangrijk om van te voren te weten welke verschillende soorten deurklinken er zijn. Hieronder zullen we kort ingaan op de verschillende soorten.

Deurklinken op rozet

Een deurkruk op rozet is een veelzijdige deurkruk, die op verschillende manieren ingezet kan worden. Met deze deurklinken werk je je binnendeur op de meest strakke manier af, daarom wordt hier tegenwoordig veel voor gekozen. Het rozet kan verschillende vormen hebben, zoals rond, ovaal en vierkant. Meestal wordt het rozet blind op de deur gemonteerd. 

Deurkrukken op schild

Deurkrukken waren vroegen voornamelijk erg populair, maar komen tegenwoordig ook nog vaak voorbij. Het schild heeft een langwerpige ovale of rechthoekige vorm en het kan een kortschild of een langschild zijn. Zoals de naam eigenlijk zal zegt: een kortschild is in verhouding een stukje korter dan een langschild. Dit zijn eigenlijk de standaard soort deurkrukken. Het is ook de meest voorkomende deurkruk van dit lijstje. 

Deurkrukken op schild zijn leverbaar met een blind schild, maar het schild kan ook voorzien zijn van een sleutelgat, PC-gat of een toiletslot. Deze deurkrukken zijn dus voor bijna elke deur in huis geschikt. 

Deurkrukken zonder schild

Hoewel het vooral vroeger gebruikelijk was om deurklinken met schild te plaatsen, zien we de laatste jaren steeds vaker deurklinken zonder schild terugkomen in woningen met een moderne uitstraling. Wanneer je voor een deurklink zonder schild kiest, dan kan je er natuurlijk nog steeds voor kiezen om een rozet te plaatsen. Dit is een klein afdekplaatje rond de deurklink, waardoor het direct een strakke en nettere uitstraling krijgt.

Verschillende materialen en kleuren

Deurklinken worden van diverse materialen gemaakt. Staal, messing en RVS zijn voorbeelden van materialen waar veel deurklinken van gemaakt worden. De deurklinken zijn in de meeste gevallen zilverkleurig, maar tegenwoordig komen er ook steeds meer witte en zwarte deurklinken voor. Ook goudkleurige deurklinken zijn onder sommigen nog erg populair. De meeste deurklinken kun je echter ook zelf spuiten naar een door jou gewenste kleur. Zodra je dus een deurkruk hebt uitgekozen die het beste bij het interieur past, kun je ook nog de kleur van de deurkruk hier op aanpassen. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
woonkamer kozijnen Previous post Kunststof kozijnen versus houten kozijnen
huis gekocht Next post Huis gekocht? Dit zijn de verzekeringen waar je aan moet denken!