Read Time:1 Minute, 51 Second

De Alocasia is afkomstig uit de tropen van Azië en wordt ook wel Olifantsoor genoemd. Deze naam is afgeleid van de vorm van de gigantische bladeren van de plant. De bladeren kunnen een doorsnee krijgen van meer dan anderhalve meter. Het blad zit vast aan gladde, hoge stengels die uit een knol komen. Van Alocasia wordt gezegd dat hij tot in de hemel groeit en de plant staat symbool voor het nemen van kansen, zelfs als er risico’s aan verbonden zijn. 

Verzorging van de Alocasia als kamerplant 

Hoeveel water een plant nodig heeft, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals luchtvochtigheid van de ruimte waar ze staan en de hoeveelheid licht die de plant krijgt. De Alocasia heeft grond nodig die altijd een beetje vochtig is. Waak ervoor teveel water in een keer te geven, want als de wortels te lang in een laagje water staan, kan er wortelrot ontstaan. Het blad krijgt dan geel-bruine randen. Krijgt Olifantsoor te weinig water, dan gaan de bladeren slap hangen, waardoor ze kunnen kneuzen of afbreken. Na verloop van tijd worden de onderste bladeren van de Alocasia Olifantsoor minder mooi. Door deze bladeren op enige centimeters van de stengel af te snijden, zal de plant meer energie kunnen stoppen in de groei van nieuw blad. Van oorsprong groeit de Alocasia in een warme, vochtige omgeving. Daarom is het aan te raden hem regelmatig met water te besproeien. Hierdoor neemt meteen de kans op spint af. 

Alocasia (olifantsoor)

Licht en warmte 

Olifantsoor heeft een plekje nodig waar veel zonlicht valt, minimaal vijf uren direct licht per dag. Wanneer de plant te weinig zonlicht krijgt, zullen de stengels van de bladeren proberen het zonlicht te bereiken en daardoor gaan groeien. Hierdoor worden te bladeren lang en kunnen ze op den duur gaan hangen of breken. Wanneer je lang van de Alocasia als kamerplant wilt genieten, plaats je hem het best voor een raam op het zuiden. Een raam op het noorden is meestal te donker. De Olifantsoor groeit naar de zon toe en daarom moet de plant regelmatig een kwartslag gedraaid worden. De plant mag niet direct naast een kachel geplaatst worden, omdat de lucht hier vaak te droog is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
houtlook tegels Previous post Een warme uitstraling met houtlook tegels
betonijzer in de tuin Next post 4 manieren om een klimplant te geleiden