Read Time:3 Minute, 58 Second

Vandaag hebben we een artikel voor de dames onder jullie, namelijk over tips om je make-up tafel in te richten. Eigenlijk heeft iedere vrouw die make-up draagt een make-up tafel nodig. Zo’n tafel ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook ontzettend handig om al je make-up en benodigdheden op een plek bij elkaar te hebben. Wanneer je de tafel georganiseerd inricht, dan weet je precies waar je wat kunt vinden. Kan je nog een beetje hulp gebruiken bij de inrichting hiervan? Wij geven je vijf tips voor het inrichten van je make-up tafel!

1. Make-up tafel inrichten: voorzie genoeg opbergruimte

Vaak gaat het in de basis al fout bij de inrichting make-up tafel. Stel jezelf maar eens de vraag of je wel genoeg opbergruimte hebt. Als je veel make-up hebt, dan kom je er wellicht niet met een kleine lade. Bovendien is de kans groot dat je verzameling van lipsticks en nagellak in de toekomst groter wordt. Onze tip is dan ook om meer opbergruimte bij je make-up tafel te voorzien dan dat je spullen hebt. Op die manier kan je ook je nieuwe aankopen een plekje geven! Probeer de lades van je tafel niet helemaal vol te proppen want zo verlies je al snel het overzicht. Koop liever nog een extra ladekast die je naast de tafel plaatst en zorg voor een goede indeling van de vakjes.

2. Inrichten make-up tafel: kies de juiste indeling

Over een goede indeling gesproken, hoe pak je dat precies aan bij een make-up tafel inrichten? Je hebt immers niet alleen de lades, maar ook de kaptafel zelf. Zeker als je een kaptafel modern of een kaptafel met spiegel hebt, wil je die natuurlijk ook mooi aankleden. Houd hierbij de volgende regel in je achterhoofd: leg alleen de belangrijkste spulletjes op de kaptafel neer en berg de rest netjes op in de lades. 

Wellicht zijn dit je favoriete make-up producten, dus de producten die je dagelijks gebruikt. Die kan je dan mooi neerzetten op je tafel, bijvoorbeeld in een (transparante) make-up organizer, in glazen potten of op een etagère. Je make-up kwasten kan je netjes bij elkaar houden in een speciale kwastenhouder. Al kan je deze natuurlijk ook gewoon in een mooi (glazen) potje zetten. Het is maar net wat jij het fijnste vindt!

3. Inrichting make-up tafel: sorteer je make-up

Een make-up tafel inrichten heeft ook zeker te maken met het sorteren van je make-up. Helemaal als je veel spulletjes hebt! Zorg bijvoorbeeld dat je voor ieder onderdeel een aparte lade hebt. In de eerste lade kan je bijvoorbeeld gezichtsmake-up bewaren zoals foundation, poeder en blush. In de tweede lade oogschaduw en mascara. En in de derde lade lipstick en nagellak. Op die manier kan je alles snel en makkelijk terugvinden!

4. Parfum op make-up tafel

Naast je make-up moeten ook je parfum flesjes een mooi plekje krijgen op de tafel. Parfum kan je op verschillende manieren decoreren. Je kunt de flesjes gewoon op de tafel zetten, zoals op onderstaand voorbeeld. Maar je kunt ook perfect een kruidenrekje gebruiken om je flesjes in te zetten. Ook op een schaal of etagère staat parfum heel mooi. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen je favoriete parfum(s) op tafel te zetten en je andere parfums ergens anders een plekje te geven. Bijvoorbeeld op de commode in je slaapkamer of in een mooie vitrinekast. 

5. Ruim regelmatig op

Het inrichten van je make-up tafel is één ding, maar het netjes houden van je make-up tafel is minstens zo belangrijk. Je kunt de inrichting make-up tafel nog zo goed aangepakt hebben. Zodra je alles weer door elkaar haalt, is er van je mooie tafel niets meer te zien. Ruim daarom regelmatig op! Haal alle make-up eruit, maak de tafel en lades schoon met een doekje en leg alles weer netjes op zijn plek. Gebruik dat moment van opruimen ook meteen om weg te gooien wat je niet meer gebruikt of wat over datum is. Zo krijg je weer meer ruimte in en op je make-up tafel!

Zo, dit zijn vijf tips voor het inrichten van je make-up tafel. Kom je er tijdens het inrichten achter dat je huidige make-up tafel aan vervanging toe is? Heb je meer opbergruimte nodig of wil je gewoon graag eens iets anders? Dan kan je natuurlijk altijd een nieuwe make-up tafel kopen! Hieronder hebben we alvast een aantal prachtige exemplaren op een rijtje gezet. Welke make-up tafel is jouw favoriet?

Meubella – Kaptafel Viola – Zwart – Wit – 80 cm
Schminktafel / kaptafel Julia – Wit – incl. spiegel
Kaptafel – make up visagie bureau

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
50 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
50 %
Welke tweepersoonsbedden zijn voor jou geschikt Previous post Welke tweepersoonsbedden zijn voor jou geschikt? Ideeën, stijlen, en trends
bloempotten uitzoeken Next post Leukste ideeën voor jouw interieur