Read Time:4 Minute, 37 Second

Trendy tweepersoonsbedden

Wanneer het op slaapkamerinrichting aankomt zijn er momenteel tal van mogelijkheden en trends die je kunt raadplegen en toepassen. Dit maakt het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom een aparte blog, specifiek over tweepersoonsbedden, want voor menig ‘amateur binnenhuisarchitect’ is er het plaatsen van een tweepersoonsbed nogal eens een flinke uitdaging bij het restylen van een slaapkamer. Er is veel keuze, in zowel kleur als stijl. Wanneer het op kleuren aankomt zijn neutrale kleuren momenteel erg in trek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan muisgrijs of grijs in pasteltinten.
Je kunt een tweepersoonsbed ook als onderdeel van een set kopen, met bijbehorende nachtkastjes en in sommig gevallen zelfs een bijpassende kledingkast. Dit maakt het keuzeproces vaak een stuk makkelijk en bespaart je de moeite om zelf te moeten combineren. Als je gaat voor grijstinten zou je dan voor dezelfde kleuren kunnen gaan wat betreft de set, en bijvoorbeeld bij de keuze voor de muren of een eventueel vloerkleed voor andere grijstinten kunnen kiezen. Op die manier maak je een geheel van de slaapkamer en creëer je rust. In principe is het aan te raden om het tweepersoonsbed als basis te nemen bij het inrichten van je slaapkamer.

Tweepersoonsbed met extra opbergruimte

Comfort is uiteraard van groot belang wanneer het op de inrichting van je slaapkamer aankomt. Als er een kamer in huis is waar je je comfortabel en op je gemak moet voelen dan is het wel de slaapkamer. Maar vandaag de dag mag een slaapkamer, en i het bijzonder een tweepersoonsbed, ook praktisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan extra opbergruimte in of onder je bed. Vaak wordt de ruimte onder het bed beschouwd als loze ruimte. Dit is zonde, want of je nu hartstikke ruim woont, of juist erg krap zit, creatieve opbergruimte is nooit weg. De nieuwste trend op het gebied van tweepersoonsbedden zijn bedden die hierin een tussenoplossing bieden.. De bedden zijn nog even hoog, maar in het bed zit wel bergruimte. Hierin zijn verschillende modellen. Bij sommigen is het bed op te klappen, het bed fungeert als deksel van de bergruimte, maar er zijn ook modellen met bedlades. Al met al is het handig als opbergruimte. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een dikker dekbed in de winter, en in de zomer halen ze daar een laag vanaf, die extra laag kun je in de zomer perfect onder het bed opslaan. Maar een bed met extra opbergruimte is ook geschikt voor een hoop andere doeleinde. Opgeruimd staat netjes!

Boxsprings

Niet per sé een trend van 2020, maar wel immens populair is het tweepersoons boxspringbed. En dat is niet zo vreemd. Allereerst oogt een boxspring strak en is het een verrijking voor het interieur van je slaapkamer. Een grijze of zwarte stof is mooi, maar een gek kleurtje wordt ook steeds populairder. Maar een nog veel belangrijker voordeel van dit type tweepersoons boxspring: het ligcomfort is perfect te noemen. Je krijgt het gevoel alsof je slaapt in een luxe hotel, en dat elke nacht!

Kingsize tweepersoonsbed

Samen slapen is fijn, maar een beetje ruimte tijdens het slapen is nog fijner. Een bed van 140cm of 160cm breed is knus, maar komt een goede nachtrust niet altijd ten goede. Zeker niet als je partner een snurker of woeler is. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van XXL-kingsize tweepersoonsbedden te verkrijgen. Dit is dan ook één van de belangrijkere trends als het tweepersoonsbedden betreft. Deze bedden zijn 2 meter tot soms wel 240cm breed. Ze zijn duurder dan reguliere tweepersoonsbedden, maar toch zijn ze zeker het overwegen waard.

Hemelbed

Nog een klassieker terug van weggeweest is het hemelbed. Zo’n bed geeft met een beetje creativiteit tal van leuke mogelijkheden. Tot enkele tientallen jaren terug trof je enkel in Afrika de klamboe aan. Dit vanwege de malariamug. Het gaas van de klamboe hangt dan in een punt aan het plafond, en dan moet je door openingen aan de zijkant in het bed kruipen. Een klamboe zorgt ervoor, mits je goed zorg draagt dat er geen mug in de klamboe komt, dat je tijdens het slapen niet gestoken kan worden. Echter, zoals ze dat in Afrika doen, is niks voor ons Europeanen. Wij willen het netter hebben, en de oplossing is dan een stellage boven het bed. Gelukkig is het oude vertrouwde tweepersoons hemelbed weer helemaal in. Dan heb je gelijk die stellage waar de klamboe omheen gemaakt kan worden. Tijdens de wintermaanden haal je die er vanaf en heb je dat stijlvolle hemelbed met een mooie draperie. Met een draperie is dan ook weer te variëren, en zo verkrijg je een slaapkamer wat blijft boeien.

Ideeën bekijken

Nu kun je afreizen naar beddenwinkel om de de nieuwste trends te gaan bekijken, maar online is dat veel makkelijker. Als je naar de site van Emob gaat dan zie je een complete selectie van stijlvolle tweepersoonsbedden. Praktische bedden met opbergruimte in een neutrale kleur zodat het met alle stijlen en kleuren te combineren is. Je ziet het hemelbed, romantisch en klassiek, wat veel ruimte geeft voor innovatie en creativiteit. Je ziet tal van andere tweepersoonsbedden van goede kwaliteit leverbaar tegen een scherpe prijs. Veelal is leverbaar als set met bijpassende nachtkastjes en kledingkast, en vlot uit voorraad leverbaar. Dat allemaal kun je in alle rust thuis op de tablet bekijken. Je ziet dan zelf dat het nu de tijd is om de slaapkamer te restylen, mooier en praktischer gaan slaapkamers niet worden. Wat rest is enkel de overige decoratie, zoals wat voor vloerbedekking en welke kleuren op de muren.

Slaap lekker!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
hekwerk online kopen Previous post Dit moet je eerst regelen voordat je een hekwerk online koopt
make-up tafel inrichten Next post Je make-up tafel inrichten: 5 tips