Read Time:2 Minute, 13 Second

Je huis gezelliger maken, dan denk je niet meteen aan je slaapkamer. Toch is dit juist een ruimte om aandacht aan te besteden. Want wist je dat je in je slaapkamer maar liefst een derde van je hele leven doorbrengt? Oké, vooral slapend. Maar de slaapkamer is ook de plek waar je de dag begint en eindigt. Reden genoeg om de slaapkamer gezellig te maken, zodat je je hier helemaal happy voelt. En dit kan al met slechts een paar items. Hieronder drie tips!

Tip #1: Een kamerplant in de hoek

Koop een grote kamerplant en zet hem in de hoek van de slaapkamer! Een plant is goed voor je humeur en voegt een frisse kleur toe aan het interieur. Ga bijvoorbeeld voor de Rubberplant; deze plant overleeft goed in de schaduw, is resistent tegen insecten en zet giftige stoffen om in zuurstof. En als kers op de taart: hij is makkelijk te verzorgen.

Tip #2: Een lijst aan de muur

Hang een fotolijst aan de muur. Kies voor meerdere kleine lijstjes bij elkaar, of één grote. Dit kan boven je bed zijn, of boven een dressoir. Met een fotolijst kan je oneindig variëren. Zo kan je er foto’s van onvergetelijke momenten in doen, maar kan je ook andere items in de fotolijst doen. Wat dacht je van een mooie vierkante sjaal? Eén die al jarenlang in je kast verstopt ligt? Strijk de sjaal en doe hem in de lijst – de kleurenexplosie geeft meteen gezelligheid! Liever iets natuurlijks? Ga voor bladeren of zand in een lijst.

Tip #3: Een tapijt op de vloer

Hoezo, kleurrijke tapijten zijn alleen iets voor in de woonkamer? Ook in de slaapkamer doen ze het erg goed, vooral als je een vloer van hout of laminaat in je slaapkamer hebt. Leg het tapijt zó onder je bed, dat alleen de achterste poten van het bed erop staan. Op deze manier bestrijkt het tapijt de directe ruimte rondom het achterste gedeelte van je bed. Een tapijt in je slaapkamer geeft een huiselijk – gezellig! – gevoel en is meteen fijn voor in de winter: nooit meer koude voeten als je uit bed stapt!

Tip #4: Opruimen!

Grote kans dat er op dit moment wel wat kledingstukken in jouw slaapkamer rondslingeren. Daarom deze laatste tip: ruim je slaapkamer op! Zonder rondslingerende dingen ziet elke slaapkamer er stukken beter uit – en dus gezelliger. Nog een bijkomend voordeel: je ontwaakt niet alleen in een opgeruimde slaapkamer, maar ook met een opgeruimd hoofd. Twee vliegen in één klap.

Al met een van de bovenstaande tips kan je jouw slaapkamer gezelliger maken. Het is een kleine moeite waar je dagelijks – ochtend en avond – plezier van hebt!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
meer kleur in huis Previous post 5 manieren om meer kleur in huis te halen
scandinavisch interieur Next post Designmeubel woontrend: de jaren 70 in een modern jasje