Read Time:2 Minute, 31 Second

Beeld: Becca Tapert via Unsplash

In 2020 is er weer veel moois te verwachten. Sommige trends die zich in eerdere jaren al hebben ontwikkeld komen dit jaar nog meer tot groei, zoals de echte woonkeuken. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe interessante ontwikkelingen waardoor de keuken net wat luxer wordt, met nog meer kookgemak en woongenot.  Laat je inspireren door de keukentrends van 2020. 

Een duurzame keuken van natuurlijk materiaal

Duurzaamheid is al langer een hot topic, maar voor woonliefhebbers wordt het nog belangrijker om te weten waar de materialen vandaan komen. Verschillende keukenmerken brengen de reis dat het materiaal af legt in kaart. Zo weet je precies waar het hout van jouw kastjes vandaan komt en wie er wat moois van heeft gemaakt. Dit zien we ook terug in de opkomst van echt vakwerk en ambacht. Daarnaast wordt er in 2020 meer geëxperimenteerd met het gebruik van restmaterialen en gerecycled materiaal. Hier worden mooie nieuwe dingen van gemaakt, zowel keukenaccessoires als bijvoorbeeld een werkblad. Doordat duurzaamheid en schoonheid hand in hand gaan hoeft de natuur niet opgeofferd te worden om wat moois te maken. 

Een centrale keuken

De keuken is al lang niet meer alleen een functionele plek om te koken. In deze ruimte komt iedereen graag samen en voor 2020 is dat niet anders. De keuken staat centraal in het gezin en in je woning. In nieuwbouwhuizen zien we al dat de grootste ruimte vaak de keuken is, in plaats van de woonkamer. Plaats hier een groot kookeiland om te genieten van zo veel mogelijk quality time met je gezin, familie en vrienden. In 2020 zien we dat de gebruikte materialen in de keuken doorgetrokken worden naar de rest van de woning. Hierdoor maakt de woonkeuken echt onderdeel uit van het interieur. 

Donkere keukens winnen aan populariteit

De verschuiving van lichte tinten naar donkere tinten is al eerder gestart. In 2020 zal er steeds vaker gekozen worden voor een stijlvolle zwarte of donkere keuken. Zwart heeft een luxe uitstraling en is perfect te combineren met diverse interieurs. Niet alleen voor de keuken zelf vindt er een verschuiving plaats naar zwart, maar ook in de apparatuur. Met een paar kleine aanpassingen maak jij jouw keuken zo helemaal up-to-date. Investeer in een volledig zwarte magnetron of stijlvolle zwarte vaatwasser en combineer deze bijvoorbeeld met een zwarte koelkast met een matzwarte afwerking. Deze apparatuur past in iedere keuken, van een minimalistische keuken tot een duurzame houten keuken.

Een slimme keuken

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Ook de connectiviteit in de keuken blijft zich ontwikkelen, wat je terugziet in de modernste keukenapparatuur. Er komen steeds meer slimme apparaten uit, die je via WiFi kunt besturen of aan elkaar kunt koppelen. Koppel bijvoorbeeld de oven of het koffiezetapparaat aan Google Home of Alexa Amazon zodat je deze middels spraak kunt bedienen. Google, Amazon en Apple gaan zelfs een samenwerking aan met als doel om de slimme apparaten in jouw woning nog beter met elkaar te laten werken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
woonkamer opnieuw inrichten Previous post Tijd voor een vernieuwing in huis? Denk hier dan aan
behangtrends 2020 Next post Behangtrends voor 2020