Read Time:2 Minute, 4 Second

Te veel van de dagelijkse schoonmaak producten in onze kasten zijn slecht voor de planeet… en voor ons! Gelukkig kun je je huis laten sprankelen met effectieve, natuurlijke schoonmaakproducten. Ze zullen je ook geld besparen en jouw kinderen en huisdieren beschermen tegen gifstoffen die in onze waterwegen terechtkomen en dieren in het wild en onze gezondheid schaden. Hier zijn een paar tips.

Azijn

Een ouderwets hoofdbestanddeel, azijn heeft veel toepassingen omdat het vet en vuil aanpakt. De geur is minimaal, maar om deze te overwinnen, kun je een paar druppels van je favoriete etherische olie, zoals lavendel, mengen. Het is fantastisch in het verwijderen van kalkaanslag in een toilet. Giet er gewoon wat in, laat het een nacht staan ​​en schrob in de ochtend.

Je kunt het ook gebruiken op tegels, baden en gootstenen. Wees voorzichtig, het kan sommige oppervlakken beschadigen en mag niet worden gebruikt op hout, steen, ijzer of aluminium. En zorg ervoor dat je heldere witte azijn gebruikt voor schoonmaakdoeleinden.

Natriumbicarbonaat

Het natriumbicarbonaat dat je gebruikt bij het bakken is een ander groen schoonmaakmiddel dat je oma goed zal kennen. Het is alkalisch in plaats van zuur zoals azijn, dus het is het beste om ze apart te gebruiken. Het heeft echt goede geurverdrijvende eigenschappen, dus het is goed om te strooien na morsen of andere ongelukjes. Er kan ook een pasta van worden gemaakt met water om tegels schoon te maken. Sodakristallen, die nog alkalischer zijn dan standaard bicarb en dus betere reinigende eigenschappen hebben. Ze kunnen worden gebruikt om gootstenen te ontstoppen.

Om geld te besparen, kun je je basis ingrediënten in bulk kopen via internet of doe-het-zelfzaken. Probeer naast azijn en natriumbicarbonaat ook wat natriumpercarbonaat, ook wel ‘zuurstofbleekmiddel’ genoemd. Je kunt het toevoegen aan de witte was om vlekken te desinfecteren, op te fleuren, witter te maken en te verwijderen zonder de giftigheid van chloor.

Je huis duurzaam schoonmaken doe je zo

Kant en klare producten

Als je geen tijd hebt om je eigen schoonmaakproducten te maken, probeer dan enkele van de milieuvriendelijke merken in je supermarkt, zoals Ecover, Method en Bio-D. Veel van deze merken bieden navulbare oplossingen. Het is goedkoper en vermindert de plasticvervuiling. Je hoeft alleen maar je eigen flessen mee te nemen naar bepaalde winkels.

Tot op heden waren het vooral kleine onafhankelijke verkooppunten die navullingen aanboden, maar nu doen ook supermarkten mee. Aldi biedt geconcentreerde schoonmaakproducten aan die je verdunt met water, dat bespaart ook op plastic!

Lees ook: De vier beste tips voor de voorjaarsschoonmaak

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
hoe richt je de badkamer in Previous post De ideale indeling van je badkamer: hoe richt je je douche en toilet het beste in?
verhuurmakelaar Amsterdam Next post Verhuur in Amsterdam: is mijn woning particuliere verhuur of vrije sector?