Read Time:1 Minute, 57 Second

De woningmarkt gaat als een speer de laatste jaren. De vraag is hoger dan het aanbod en dat betekent dat het geen kunst is tegenwoordig om je huis te verkopen. Toch kun je meer uit de prijs halen door een paar dingen in huis aan te passen. Soms lijkt het wel alsof je je eigen troep en eigenaardigheden in huis niet meer ziet, terwijl potentiële kopers hier niet omheen kunnen. Het is dus handig om je huis even door een ringetje te halen voordat er verkoopfoto’s gemaakt worden en er kijkers komen voor een bezichtiging. We helpen je graag op weg.

  1. Check de afwerking

De afwerking van je huis is het allerbelangrijkste, want dit is wat er overblijft wanneer jij alle meubels in de verhuiswagen hebt gezet. Die gaten in de muur heb jij misschien voor lief genomen, maar dat zal een koper niet zo snel doen. Het is dus wel zo handig om voor die tijd een stucadoor gezocht te hebben die op korte termijn jouw muren even glad kan strijken. Dit staat niet alleen beter op de foto’s, maar is ook een extraatje om te vermelden in de verkooptekst. Voornamelijk in de huizen in grote steden kan dit nog wel eens lastig zijn, dus als je in onze hoofdstad woont is het verstandig om op tijd een stucadoor uit Amsterdam gezocht te hebben. 

  1. Vernieuw waar mogelijk

Een huis wat goed onderhouden is verkoopt nou eenmaal beter dan een huis waar nog van alles aan moet gebeuren. De kans is namelijk groot dat mensen rekening houden met de kosten die nodig zijn om het huis op te knappen, waardoor het uiteindelijke bod lager uit zal vallen. Zorg dus dat je de woning vernieuwd waar kan en wat een niet al te grote investering is.

  1. Duurzaamheid verkoopt

Heb je zonnepanelen, een warmtepomp of andere toevoegingen aan je woning die de duurzaamheid vergroten? Dan zit je goed, want deze huizen worden veel sneller verkocht dan anderen! Je kunt de enkele ramen vervangen voor HR++ ramen en de isolatie van het dak bijvoorbeeld verbeteren. De kans dat je winst maakt op deze investering is ontzettend groot, want de waarde van je huis stijgt direct! Het is ook goed om dit gelijk aan de makelaar te vermelden, zodat hij of zij dit ook kan meenemen in de taxatie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
brand voorkomen Previous post Brand voorkomen: 6 tips
optimaal werkcomfort Next post Optimaal werkcomfort in je thuiskantoor? 5 tips