Read Time:2 Minute, 36 Second

De hal: een plek om aandacht aan te besteden

De hal is een belangrijker onderdeel van de woning dan veel huiseigenaren zich realiseren. Het is namelijk de eerste ruimte die je betreedt als je thuiskomt. En qua interieur ook het eerste dat gasten zien als ze bij jou op visite komen. Een plek dus om aandacht aan te besteden. Verder is de hal natuurlijk de plek waar je jassen en tassen ophangt en ook je schoenen kwijt moet kunnen. Een ruimte dus waar je veel komt en die dus best een make over mag krijgen! Maar de hal inrichten op een mooie en efficiënte manier, hoe kan je dat slim doen? De onderstaande interieurtips om de hal in te richten gaan je hierbij goed helpen. Doe er je voordeel mee en creëer ook een hal war menigeen jaloers op wordt!

1. Een nieuwe, strakke en hygiënische vloer in de hal

Een van de beste interieurtips om de hal in te richten is het zorgen voor een goede en sterke vloer. De hal is een ruimte waar bovengemiddeld veel gelopen wordt, dus is een betrouwbare vloer die goed schoon te houden is én bestand is tegen slijtage van belang. De hal inrichten met een gietvloer is bijvoorbeeld een goede optie. Gietvloeren zijn relatief voordelig, lekker strak en omdat ze geen naden hebben eenvoudig te reinigen. Een ideale deklaag dus! Maar een mooie houten vloer oogt ook mooi en is net zo goed praktisch in onderhoud.

hal inrichten

2. Zorg voor een efficiënte indeling van de hal

De hal inrichten dient op een efficiënte en praktische manier te gebeuren. Denk dus na over de indeling van de hal, die natuurlijk afhankelijk is van de ruimte die je hebt. Onmisbaar zijn natuurlijk een sleutelkaste, een sterke kapstok en een rek of kastje om schoenen in op te bergen. Ook een geschikte spiegel op de juiste hoogte is een aanrader: vlak voordat je van huis vertrekt check je natuurlijk nog even je looks!

3. Gebruik de aanwezige ruimte zo optimaal mogelijk

De derde belangrijke tip onder de beste interieurtips om de hal in te richten is het zo optimaal mogelijk benutten van de aanwezige ruimte. Loze plekken in de hal dien je zo volledig mogelijk te benutten om de vaak beperkte ruimte die er is praktisch te kunnen gebruiken. Een idee is bijvoorbeeld om, als je een kast in de hal zet, te kiezen voor een hoge kast met veel laadruimte voor schoenen, sleutels, accessoires en kledingstukken als mutsen, handschoenen, paraplu’s en dergelijke. Handig tijdens de herfst en winter!

4. Speel met licht en donker

Een nieuw likje verf zorgt voor een compleet nieuwe uitstraling van de hal. Het beste is om de hal over te schilderen in een wat lichtere kleur, zodat de hal visueel groter oogt. Een lichtere hal kun je niet alleen creëren met verf, maar ook door aandacht te besteden aan de verlichting. Zorg voor een goede basisverlichting via een krachtige plafondlamp. Extra sfeer schep je door delen van de hal met led-lampjes uit te lichten. Goede plekken om dit te doen zijn de kapstok, de spiegel of de voordeur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
boomhutten Previous post Boomhutten voor in de tuin: 5 leuke voordelen
nieuwe terras Next post 7 dingen waar je aan moet denken als je je terras vernieuwd