Read Time:2 Minute, 37 Second

Nog nooit eerder waren de prijzen van een bestaande koopwoning zo hoog. In mei werd het vorige record uit 2018 gebroken en kostte een gemiddelde koopwoning maar liefst 333.000 euro. Na de financiële crisis in 2008 gingen de huizenprijzen gestaag omlaag en bereikten een dieptepunt in juni 2013. Sindsdien is er echter sprake van een stijgende trend. 

Die stijgende trend bereikte afgelopen maand een hoogtepunt. Zo zijn de huizen gemiddeld zo’n vijftig procent duurder geworden sinds medio 2013 en wordt er grof geld betaald voor een woning. Zeker nu er door verschillende partijen een bod kan worden uitgebracht op een woning die te koop staat, wordt er af en toe fors meer betaald dan de aanvankelijke prijs. Er is een tekort aan woningen op de markt in Nederland, waardoor de vraag groter is dan het aanbod en de prijzen dus aardig kunnen oplopen. 

Wat mag een nieuwe woning kosten?

Ben je op zoek naar een nieuwe woning?  Ook dan is het geen verkeerd idee om je eens beter te verdiepen in de prijzen van verkochte woningen in de buurt die je op het oog hebt. Op deze manier kun je een goed beeld krijgen van wat er zo ongeveer betaald wordt voor woningen in de zone waar je aan het kijken bent. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor een nieuw huis. Maar ook wil je niet met een bod komen dat ver onder het gemiddelde ligt en waardoor je een goede kans kunt mislopen.

Als je juist een woning wilt verkopen is het ook aan te raden om eens verder te onderzoeken voor wat voor prijzen huizen in de buurt zoal verkocht worden.  Want het is natuurlijk belangrijk om te kijken wat je huidige woning waard is en je wilt niet met een prijs komen die of te duur is of te laag.  Want niets is zo belangrijk als je woningwaarde berekenen

Verkoopprijs van koopwoningen online aanvragen

Bij Kadasterdata is dat tegenwoordig binnen een handomdraai te regelen. Zo kun je de verkoopprijs van een specifieke woning aanvragen met aanvullende gegevens. Maar er bestaat ook de mogelijkheid om de gegevens op te vragen van een specifieke woning en van nog 19 andere woningen in een bepaald postcode gebied. Op deze manier krijg je een goed overzicht van wat de prijzen zijn voor bepaalde huizen in een specifieke zone. 

Naast de meest recente koopsom, krijg je daarnaast informatie met betrekking tot de actuele woningwaarde, modelmatige WOZ waarde, transactiedata, gegevens over het bouwjaar en het woningtype en de cijfers met betrekking tot de woning inhoud. Op deze manier heb je een goed overzicht van wat voor cijfers er allemaal beschikbaar zijn voor verkochte woningen, zodat je een stuk beter in je schoenen staat alvorens je een beslissing maakt over een gepaste prijs. 

Je kunt bij Kadasterdata verschillende gegevens bestellen. Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de transacties van gelijkwaardige panden in een bepaalde regio te bestellen. Ook kun je kiezen voor een koopsommenoverzicht, met wel of niet gratis updates van een jaar. Na betaling krijg je de informatie aangeleverd via de telefoon of email.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
waar-moet-je-op-letten-bij-de-aanschaf-van-een-opblaasbare-jacuzzi Previous post Opblaasbare jacuzzi kopen? Hier moet je op letten wanneer je een opblaasbare jacuzzi wil aanschaffen
nieuwe badkamer Next post Nieuwe badkamer kopen, waar moet je allemaal op letten?